PLAY-OFF SVE BLIŽE

Dobri duh Šalate: 'Medvjedi' dobili Linz sa 4:1

06.02.2011 u 20:34

Bionic
Reading

Pod vedrim zagrebačkom nebom Medveščak je nadvisio Linz sa 4:1 i s nova dva boda se još više približio toliko željenom play-offu. Po dva gola zabili su Joel Prpic i Ryan Kinasewich

Drugu godinu za redom legendarna Šalata ugostila je najbolje hokejaše u Ebel ligi i ponovno ponudila veliki spektakl kakvog se ne bi posramila i puno jača natjecanja od Austrijske lige. Medveščak je s imperativom pobjede u 46. kolu ugostio Linz, a nakon viđenoga uvjerljiva pobjeda od 4:1 definitivno je zaslužena.

Prva trećina bila je odlučujuća, a nju su domaćini dobili sa super uvjerljivih 3:0. U tih 20 minuta doslovce je briljirao Joel Prpic, koji je s dva gola i jednom asistencijom usmjerio utakmicu prema pobjedi 'medvjeda'. Treći gol u tom razdoblju zabio je Ryan Kinasewich, a to je bio prvi od njegova dva gola na utakmici.

U drugoj trećini igralo se u malo slabijem ritmu, no sve je nadoknađeno u posljednjih 20 minuta. Linz je na sve načine pokušavao sustići domaćine, no osim počasnog pogotka Austrijanci nisu uspjeli učiniti ništa više. Medveščak je pobjedom stigao do nova, vrlo važna dva boda i tek nekoliko kola prije kraja ligaškog natjecanja na korak je od play-offa.