UŽIVANJE U SLOBODI

Djedica na najluđem gostovanju: Vratio se nakon 10 godina!

08.11.2015 u 09:29

Bionic
Reading

Navijačka gostovanja često znaju biti prvorazredne avanture. Znaju i trajati tjednima, ali ova priča ipak odskače iz okvira i služi kao svojevrsni rekord

Navijač Basela Rolf Bantle već pomalo davne 2004. godine krenuo je za svojim klubom u Milano na dvoboj s Interom u Ligi prvaka. Imao je 60 godina. Puno razloga za zadovoljstvo toga dana nije imao jer je Inter slavio sa 4:1, a Rolfu je odlazak na WC glomaznog San Sira doslovno promijenio život.

Obavio je što je morao i krenuo natrag na svoj sektor, no ostao je dezorijentiran i uskoro - potpuno sam. Doma u Švicarskoj čekao ga je nastavak programa odvikavanja od alkohola i nakon početne panike gospodin Bantle odlučio je promijeniti ploču. Telefon nije imao. Sa 20 eura u džepu izišao je sa stadiona, vidio da nikog nema i odšetao u grad kako bi ostao živjeti kao beskućnik u Milanu.

'Vratio sam se s toaleta na pogrešan sektor i sve je otišlo u nenadanom smjeru, no doma me nije nitko čekao i odlučio sam ostati. Ljudi su bili ljubazni prema meni na ulici, davali su mi hranu i cigarete. Jedan student mi je poklonio vreću za spavanje i svidjelo mi se živjeti na nov način.'


Izdržao je tako punih 10 godina, sve dok u nezgodi nije slomio kost natkoljenice. U bolnici su shvatili da nije registriran, a njemu je trebala pomoć. Kontaktirali su Švicarce i organiziran mu je prijevoz u domovinu. Zaliječili su sada već 71-godišnjeg djeda i smjestili ga u dom za starije osobe.

'Nisam imao razloga za povratak, a tamo sam uživao u slobodi. Prao sam se jednom tjedno i često posjećivao knjižnicu. Ipak, deset godina je bilo dovoljno, drago mi je da sam se vratio. Baš mi je lijepo ovdje,' završava svoju neobičnu priču navijač koji odmara u Baselu.

Utakmica koja je promijenila život jednom švicarskom djedici