REPOVI ODLASKA

Direktor Rangersa: Jelavić priča besmislice

03.02.2012 u 13:35

Bionic
Reading

Iz škotskog prvaka Rangersa i dalje odapinju strelice prema hrvatskom nogometašu Nikici Jelaviću koji je posljednjeg dana zimskog prijelaznog roka napustio Ibrox i potpisao za Everton

U klubu iz Glasgowa su ljuti što je Jelavić na prvoj konferenciji za novinare u Evertonu rekao da nije imao ništa protiv ostanka u Rangersu, ali ga je predsjednik Craig Whyte odlučio prodati. Najprije je to opovrgnuo sam Whyte, ustvrdivši kako je 26-godišnji napadač sam inzistitrao na odlasku, a u petak se oglasio i direktor Rangersa Ali Russell.

'Nikica je u ponedjeljak osobno rekao treneru Allyju McCoistu da želi otići u englesku Premierligu, tako da je njegova izjava da nije želio napustiti Rangers besmislica', rekao je Russell škotskim medijima.

'Nikica je, baš kao i njegova obitelj, tijekom siječnja bio puno puta citiran o igranju u Engleskoj, a i njegov je agent također izjavio da njegov klijent želi ispuniti životnu ambiciju i isprobati se u Premierligi. Jelavić želi izboriti mjesto u hrvatskoj reprezentaciji za Euro 2012. i smatrao je da će mu odlazak u najjači rang engleskog nogometa pomoći u tome', dodao je Russell i zaključio:

'Jelavić je bio sjajan u Rangersu i želimo mu sve najbolje u Evertonu, ali pričati da je bio prisiljen napustiti Ibrox je smiješno'.