kraj sage

Direktor Intera napokon otkrio kakve planove imaju s Ivanom Perišićem i gdje će hrvatski reprezentativac nastaviti karijeru

29.05.2020 u 18:19

Bionic
Reading

Direktor Intera Piero Ausilio otkrio je kako će se u nekoliko idućih tjedana dogovoriti s Bayernom po kojoj cijeni će Nijemci otkupiti Ivana Perišića

Ivan Perišić je u Bayern stigao na početku ove sezone. Tada je na klupi bavarskog diva sjedio bivši hrvatski izbornik Niko Kovač koji je inzistirao na Perišiću. Hrvatski reprezentativac je stigao na posudbu za pet milijuna eura s mogućnosti otkupa po 20 milijuna eura ovoga ljeta.

Do sada je za Bayern u 25 utakmica zabio pet golova i upisao osam asistencija i Nijemci ga žele zadržati i nakon 30. lipnja do kada mu traje posudba. Ipak, postoje još neka nerazjašnjena pitanja kada govorimo o nastavku karijere našeg reprezentativca.

Bayern želi Perišića, ali problem se pojavio oko odštete od spomenutih 20 milijuna eura. U jednom trenutku čak je izgledalo kao da će se Bayern i potpuno povući, ali sportski direktor Intera Piero Ausilio sada je potvrdio da će do dogovora ipak doći.

'Imamo džentlmenski dogovor s Bayernom u vezi Ivana Perišića. Imamo dobar odnos s njima i možemo pregovarati o otkupnoj klauzuli što ćemo i napraviti tijekom idućih nekoliko tjedana', rekao je talijanskim medijima Ausilio koji vjeruje da će dogovor biti i postignut.

Inter je, u prijevodu, spreman smanjiti svoje zahtjeve jer na Perišića više ne računaju. Ashley Young koji igra na njegovoj poziciji dobiva novi ugovor i upravo je on prvi izbor Antonija Contea u idućoj sezoni. Perišić im je definitivno višak i rado bi ga prodali Bayernu.

Bavarci su, pak, zadovoljni našim reprezentativcem i odlučili su ga ostaviti i kod novog trenera Hansija Flicka. Izgleda de će se saga oko nastavka njegove karijere uskoro privesti kraju, a prema svemu sudeći, Perišić ostaje u Bayernu još neko vrijeme.