od sljedećeg tjedna

Dio talijanskih klubova najavio početak treninga, ali među njima nisu oni iz najugroženijih regija, poput Atalante, Milana, Intera...

03.05.2020 u 08:33

Bionic
Reading

Nakon što su njemački nogometni klubovi već duže vrijeme u trenažnom procesu, ali u ograničenom režimu, to jest igrači treniraju u manjim skupinama, sada će isto napraviti i talijanski klubovi.

Iako još uvijek nema službenog stava niti hoće li se igrati, odnosno kada bi se moglo nastaviti prvenstvo u Serie A, neki su klubovi od sljedećeg tjedna najavili organizirane treninge.

Prvi su bili Sassuolo i Parma, jer predstavnici regije Emilia-Romagna dozvolili su svojim klubovima da nastave s treninzima od ponedjeljka, ali pod uvjetom da poštuju pravila socijalnog distanciranja.

Iz SPAL-a su poručili kako će pričekati dogovor Vlade i Nogometnog saveza Italije o zdravstvenom protokolu za početak treninga i nastavak natjecanja, dok su u Sassuolu odlučili igrače, i prije tog dogovora, vratiti na zeleni teren.

'Sassuolo obavještava da će dozvoliti svojim igračima korištenje Mapei centra za individualne treninge. Igračima će biti dozvoljen pristup igralištu, ali u skladu s pravilima socijalnog distanciranja. Pristup unutrašnjim prostorijama bit će zabranjen', navedeno je u priopćenju ovog kluba.

Nogometaši će trenirati na tri terena, a istovremeno može trenirati šest nogometaša. Za svakog nogometaša bit će predviđeno pola nogometnog terena, a trening ne smije trajati duže od jednog sata.

Napoli je također dobio dozvolu da počne trenirati od ponedjeljka, ali iz kluba još uvijek nisu potvrdili da će se vratiti treninzima.

Nakon Sassuola i Parme, istu su odluku donijeli klubovi iz regije Lazio, točnije Roma i Lazio.

'Roma se želi zahvaliti regiji Lazio zbog osjećaja koji imaju prema momčadskom sportu. Sljedećeg tjedna naši igrači će proći medicinsku procjenu i početi individualno trenirati u klupskom trening centru. Treninzi će se održavati uz striktnu primjenu mjera distanciranja', priopćeno je iz Rome.

Sezona u Seriji A mogla bi biti nastavljena u lipnju, a završila bi početkom kolovoza. Do kraja prvenstva ostalo je još 12 kola, a sve bi se utakmice trebale igrati pred praznim tribinama.