UŽIVO

Prižmić ostao bez senzacije protiv Đokovića

14.01.2024 u 11:19

Bionic
Reading

U prvom kolu Australina Opena igraju 18-godišnji Hrvat Dino Prižmić i prvi tenisač svijeta Novak Đoković

Dino Prižmić - Novak Đoković 2:6, 7:6 (5), 3:6, 4:6

Trenutačni rezultat je 1:1 u setovima. Nakon što je srpski tenisač lako dobio prvi set 6:2, u drugom je naš predstavnik pokazao zube i slavio u tie-breaku 7:6.

U trećem je prvi nositelj krenuo jako i odmah breaknuo Splićanina, ali je ovaj jednakom mjerom uzvratio, a uskoro još jednom uzeo servis srpskom tenisaču za prednost 3:2. Sada je break napravio Novak za 3:3, kakav meč! Nažalost, Đoković je nastavio s oduzimanjem Dininog servisa, a svoj je zadržao za 6:3.

U četvrtom setu Đoković je odmah slomio Prižmićev servis za 1:0, a zatim lako došao do 2:0. Još jedan break i prvi nositelj ima 3:0. Uskoro i 4:0. Gem za Prižmića koji je tako prekinuo seriju od osam gemova zaredom Đokovića. Opaaa! Break Prižmića za povratak nade, smanjio je na 4:2. Dobio je Dino treći gem u nizu za 4:3 i 'podgrijao optimizam' svojih navijača. Đoković je sačuvao break prednosti i dobio vlastiti servis za 5:3. Spašavao je Prižmić meč lopte i smanjio na 5:4. Đoković je iskoristio treću od tri vezane meč lopte na svoje servis za 6:4.

----------------------------------------------------------------

Inače, njih dvojica se nikada nisu susreli, a Prižmić je trenutačno 178. igrač svijeta i do glavnog turnira stigao je preko kvalifikacija. U karijeri je od turnirskih nagrada zaradio 111 tisuća dolara što je sitnica u odnosu na Đokovića koji je na bankovni račun spremio više od 180 milijuna dolara.

  • +9
Novak Đoković - Dino Prižmić, 1. kolo Australian Opena 2024. Izvor: Profimedia / Autor: WILLIAM WEST / AFP / Profimedia