hT prva liga - 14. kolo

Dinamu u goste stiže Inter, a pred blagajnama redovi: evo gdje možete gledati ogled 'modrih' i 'diva iz predgrađa'

02.11.2019 u 09:33

Bionic
Reading

Dinamo u srijedu protiv Šahtara traži bodove vrijedne plasmana u osminu finala Lige prvaka, ali prije toga mora 'odraditi' posao protiv zaprešićkog Intera. Taj je dvoboj na rasporedu ove subote od 15 sati na Dinamovom stadionu, a prijenos možete gledati na Arenasportu 3 (MAXtv). Inače, ove subote krenula je i prodaja ulaznica za Šahtar, a dva sata prije otvaranja blagajne (op.a. počinje u 11 sati), red je 300 metara

U srijedu Dinamo čeka najvažnija utakmica sezone budući da na Maksimir stiže ukrajinski prvak Šahtar. Bit će to utakmica u kojoj bi Dinamo dobrim rezultatom stigao na korak do povijesnog plasmana u osminu finala Lige prvaka, stoga je jasno da je treneru Nenadu Bjelici i njegovim igračima teško zadržati fokus na današnjoj prvenstvenoj utakmici s Interom.

>> Dinamovi navijači jednim dolaskom mogu nabaviti ulaznice za čak tri utakmice; između ostalog i za Šahtar

Nakon velikog europskog gostujućeg boda protiv Šahtara, momčad Dinama teško je izborila minimalnu pobjedu nad Osijekom, a prošle je srijede na riječkoj Kantridi bez previše problema pobijedila niželigaša Opatiju za plasman u osminu finala Kupa.

Sve utakmice Hrvatski Telekom Prve lige možete gledati na MAXtv-u (Arenasport). Emisiju 'Prva liga' možete gledati odmah nakon završetka posljednje utakmice kola. Više informacija OVDJE

Izvor: Društvene mreže / Autor: Vimeo

Bjelica ne očekuje lagan put do bodova protiv Intera:

'Inter je u posljednje dvije utakmice, u prvenstvenoj u Varaždinu i u Kupu protiv Istre u Puli pokazao da se diže u formi. Protiv Osijeka su također odigrali jednu jako kvalitetnu utakmicu gdje su imali dva gola prednosti do samog kraja. Momčad Intera očito se dobro posložila. To nas upozorava da moramo biti maksimalno oprezni, a naravno želimo i pozitivnu atmosferu pred utakmicom sa Šahtjarom. Konačno, igramo pred našim navijačima i na našem travnjaku, jedino što nam igra je pobjeda'.

  • +15
Hrvatski Telekom Prva liga, 13. kolo, GNK Dinamo - NK Osijek Izvor: Pixsell / Autor: Sanjin Strukic/PIXSELL

Zbog suspenzije u konkurenciji za nastup protiv Intera neće biti stoper Theophile Catherine, no očekuje se da će Bjelica odmarati niz prvotimaca pred ključnom utakmicom Lige prvaka. Upitno je hoće li među vratnicama utakmicu započeti Livaković ili Zagorac, te tko će započeti utakmicu u centru obrane s obzirom da osim na Theophile Catherinea neće zaigrati ozlijeđeni Dilaver i Lešković.

Inter je očajno započeo sezonu, no trener Samir Toplak može biti zadovoljan posljednjim izvedbama svoje momčadi. Nakon podjele bodova s Istrom i Osijekom, momčad Intera upisala je iznimno vrijednu pobjedu na gostovanju kod Varaždina čime je skočila na sedmu poziciju prvenstvene tablice.

Bila je to borbena utakmica u kojoj je najviše posla imao sudac Jović koji je podijelio čak 12 žutih kartona, te crveni domaćem ofenzivcu Lisakovichu u prvoj minuti drugog poluvremena. Jović je nakon pola sata utakmice jedno naguravanje u šesnaestercu Varaždina okarakterizirao prekršajem za jedanaesterac iz kojeg je Serderov postigao pobjednički gol za Inter.

Kapetan Intera Mazalović nije krio zadovoljstvo pobjedom na gostovanju kod direktnog rivala u borbi za ostanak:

'Bilo je teško, ali i najslađe. Ovo nam je najbitniji rezultat u sezoni jer smo izravnom konkurentu uzeli tri boda na njegovom terenu što vrijedi dvostruko. Sada je pred nama težak raspored, ali nadam se da ćemo biti pravi i da ćemo sa svakim suparnikom tražiti priliku. Bitno je reći kako će i naši konkurenti upadati u težak raspored i tada će pobjeda nad Varaždinom još više dobiti na značaju'.

  • +5
NK Varaždin - NK Inter, 13. kolo HT Prve lige Izvor: Cropix / Autor: Zeljko Hajdinjak / CROPIX

Rast forme Inter je pokazao i u Kupu budući da je u srijedu upisao pobjedu na gostovanju kod Istre. Prošle je sezone Inter stigao do polufinala Kupa pa i ove sezone ima ambicije u tom natjecanju, no za Toplaka i sve njegove igrače ključan je zadatak ove sezone ipak očuvanje prvoligaškog statusa.

Kapetan Mazalović zbog suspenzije neće biti u konkurenciji za nastup protiv Intera, a zbog istog razloga Toplak na Maksimiru ne računa ni na Tsoneva.

Izvor: Društvene mreže / Autor: Vimeo