benfica je opasna

Dinamu prijeti dragulj o kojem priča cijeli svijet, sjajni Hrvat i momčad koja pobjeđuje 10:0

22.02.2019 u 13:41

Bionic
Reading

Dinamo će u osmini finala Europske lige 7. i 14. ožujka igrati protiv portugalske Benfice koja je nedavno s 10:0 pobijedila jednog protivnika u portugalskom prvenstvu, a za nju igra naš Filip Krovinović, kao i momak kojeg zovu 'novi Ronaldo', Joao Felix...

'Modri' su u Nyonu ovog petka saznali ime svog protivnika u osmini finala Europske lige. Radi se o Benfici koja je ne tako davno, 2014. godine igrala u finalu ovog natjecanja, a sada je uspješno vodi Bruno Lage i neće je biti lako pobijediti.

  • +3
Joao Felix Izvor: Profimedia / Autor: N.N.

Benfica je klub bogate povijesti, s čak 36 titula prvaka Portugala, kao i dva osvojena naslova prvaka Europe. Ove sezone izborila je kroz kvalifikacije mjesto u Ligi prvaka, no u grupi s Bayernom i Ajaxom morala se zadovoljiti trećim mjestom i nastavkom natjecanja u drugom po ugledu europskom kupu.

No, to ne znači da se ne radi o izuzeno opasnoj momčadi, punoj kvalitetnih pojedinaca. Koliko je Benfica moćna svjedoči i nedavna pobjeda 10:0 protiv Nacionala u domaćem prvenstvu te samo bod zaostatka za vodećim Portom na vrhu ljestvice.

Do osmine finala Europske lige ovaj portugalski klub probio se pokraj Galatasarayja, trijumfom u Turskoj 2:1 pa remijem bez golova u uzvratu.

Sve utakmice UEFA Europske lige, uključujući sve utakmice Dinama, ekskluzivno možete u HD kvaliteti gledati na MAXtv-u (Arenasport). Više informacija OVDJE

Ove sezone u momčadi Benfice najviše se priča o mladom Joau Felixu, ofenzivnom veznjaku kojeg su već prozvali 'novi Ronaldo', a već u svojoj prvoj profesionalnoj sezoni 19-godišnjak je impresionirao europske bogataše do te mjere da je moguće da će netko za njega ponuditi čak 120 milijuna eura tijekom ljeta, koliko mu stoji u odštetnoj klauzuli.

U Benfici je i hrvatski veznjak Filip Krovinović koji je odlično započeo svoju avanturu u Portugalu, no zatim nažalost teško ozlijedio koljeno prošle sezone i tek se polako vraća u formu kao džoker s klupe.

U napadu Benfice već godinama trpa golove iskusni Brazilac Jonas, a ove sezone od njega je još efikasniji Švicarac BH podrijetla Haris Seferović dok su u veznoj liniji hvaljeni mladi portugalski igrači poput Pizzija i Gedsona Fernandesa, kao i Argentinac Servi, a i iskusni srpski rutiner Ljubomir Fejsa.

Obrana je također pojačana Južnoamerikancima, a na golu se učvrstio Grk s njemačkom putovnicom Odisseas Vlachodimos.

Benfica je ofenzivna momčad koja trpa gotovo tri gola po utakmici u portugalskom prvenstvu ove sezone i ima najbolju gol razliku u ligi, no prima gol po susretu što budi nadu da bi Petković, Oršić, Hajrović i društvo mogli napraviti štetu uglednom protivniku, pogotovo ako budu igrali kao protiv Viktorije u Zagrebu.

Dinama čeka težak protivnik, ali daleko od toga da je nepobjediv. No, forma ovog kluba je u usponu i trebat će nešto posebno da ga se izbaci iz natjecanja.

To što se prvi susret 7. ožujka igra u Zagrebu možda bi baš mogla biti prednost za 'modre', jer treba im pomoć tribina od prve minute ovog dvoboja kako bi slomili tako moćnu momčad...

Europska liga, parovi osmine finala:

  • DINAMO (HRV) - Benfica (Port)
  • Chelsea (Eng) - Dynamo Kijev (Ukr)
  • Eintracht Frankfurt (Njem) - Inter (Ita)
  • Napoli (Ita) - RB Salzburg (Aut)
  • Valencia (Špa) - Krasnodar (Rus)
  • Sevilla (Špa) - Slavia Prag (Češ)
  • Arsenal (Eng) - Rennes (Fra)
  • Zenit (Rus) - Villarreal (Špa)