TRI GOLA POLJACIMA

Dinamu pobjeda u šakačkom obračunu s pet crvenih kartona

26.01.2017 u 18:37

Bionic
Reading

Nakon što su u prvoj prijateljskoj utakmici na pripremama u Turskoj upisali 3:1 pobjedu protiv ukrajinskog Dnjipra, Modri su u drugom pripremnom susretu protiv poljskog kluba Zaglebie Lubin slavili istim rezultatom. Pogotke su za zasluženu pobjedu postigli Dani Olmo, Mario Šitum i Domagoj Pavičić.

Trener Ivajlo Petev ponovno je pripremio dvije momčadi za dva poluvremena kako bi što više igrača upisalo minutažu u utakmicama. Od prve minute na golu je bio Livaković, na stranama su bili Stojanović i Sosa, a stoperi Perić i Sigali.

Ispred njih utakmicu su započeli Moro i Machado, dok su naprijed bili mladi Olmo i Ćorić na stranama te Gojak u sredini. Špica je bio Hodžić. Dinamo je od prve minute pokazao dobru igru, Modri su bili rastrčani i razigrani, a vidjeli smo nekoliko odličnih akcija koje nažalost nisu bile iskorištene.

Po desnoj je strani nekoliko dobrih prodora imao mladi Olmo. Prvo je u osmoj minuti ubacio prema Hodžiću koji je malo uranio i bio je brži od lopte pred samim golom, a kasnije je sjajno primio dodavanje Hodžića i pokušao gurnuti za Machada, ali je vratar poljskog kluba bio brži.

U 22. minuti na terenu je zaiskrilo, a nakon nepotrebnog okršaja i gužve isključenje su zaradili Hodžić i Tosik pa su obje momčadi rano ostale s igračem manje na terenu. Idućih minuta gledali smo na terenu situacije kojima mjesto nikako nije u nogometu, a nakon gužve i nesportskih poteza protivnika Modrih, stoper Guldan zaradio je crveni karton i isključenje, dok je Stojanović dobio žuti karton.

U 33. minuti Stojanović je precizno dodao za Olma koji šalje loptu preko gola. Ubrzo nakon toga nakon jednog prekršaja sudac je procijenio da je Moro zaslužio žuti karton, što je značilo i isključenje mladog igrača.

U 43. minuti utakmice napokon pogodak Modrih i veliko veselje cijelu momčad i posebno mladog Olma koji je ostao sam na desnoj strani, ušao u kazneni prostor i desnom nogom zatresao suprotni kut za 1:0.

Odmah na početku drugog dijela nastavila se kratonijada, jer je u 52. minuti igru kod Lubina napustio Madera.

U drugom dijelu utakmice gledali smo i novi sastav 'modrih'. Na golu je bio Zagorac, ispred njega stoperi Schildenfeld i Lešković, na stranama Pivarić i Matel. Ispred su igrali Knežević i Pavičić, a naprijed Fiolić, Antolić i Šitum. Špica je bio Gojak. U 49. minuti stiglo je novo veselje za Dinamo.

Matel je sjajno centrirao na drugu vratnicu, Šitum spretno zatresao mrežu poljskog kluba za povećanje prednosti i 2:0. U 83. minuti Schildenfeld je nespretno igrao rukom u kaznenom prostoru, sudac pokazao na bijelu točku, a Starzynski pogodio mrežu Dinama za 2:1. Nisu Modri dugo čekali s novim napadom pa je već minutu kasnije Pavičić nakon dodavanja Šituma spretno povećao prednost na 3:1

Nakon ogleda s poljskim klubom i zaslužene pobjede, Dinamo nastavlja s treninzima za preostale ispite do kraja boravka u Turskoj. Prva iduća utakmica na rasporedu je u nedjelju, 29. siječnja, u 16 sati po hrvatskom vremenu kada će momčad trenera Ivajla Peteva igrati protiv slovačkog kluba MŠK Žilina.