EVO ŠTO SE DOGODILO

Dinamovu zadnju utakmicu u Sloveniji zasjenila ružna uvertira - sukob Boysa i policije

06.07.2019 u 14:02

Bionic
Reading

Dinamo je odigrao svoju posljednju pripremnu utakmicu u Sloveniji protiv ruskog Orenburga (2:2), a taj dvoboj je imao ružnu uvertiru, jer se dogodio sukob Bad Blue Boysa i policije

U Mursku Sobotu došla je skupina od 50-ak Bad Blue Boysa koja se sukobila s policijom na ulazu u stadion. Navijači su željeli gledati utakmicu Dinama i Orenburga, ali je ona, kao i sve ranije, bila zatvorena za javnost. Boysi su to ignorirali te se zaputili u obližnju šumu, ali policija je reagirala, došlo je do sukoba, a deblji kraj izvukla je navijačka skupina hrvatskog prvaka.

Što se tiče utakmice u neizvjesnom i zanimljivom susretu momčadi su odigrale neriješeno 2:2. Pogotke su postigli Damian Kadzior i Mario Ćuže. Trener Bjelica za posljednji je ispit na pripremama odlučio da će krenuti sljedećih 11: Na golu Livaković, stoperi Perić i Theophile, na bokovima Stojanović i Leovac. Ispred njih Kadzior, Ademi i Gojak, a prema naprijed Hajrović, Oršić i Gavranović, piše gnkdinamo.hr.

Prva izgledna prilika za Dinamo u 28. minuti susreta; Gavranović je sjajno pronašao Kadziora koji utrčava u kazneni prostor i puca na gol, ali vratar Dovbnia brani. Neiskorištenu priliku kaznili su ruski igrači dvije minute kasnije kada je Maljarov u punom trku loptu s linije 16 metara preko istrčalog Livakovića poslao u mrežu za vodstvo 1:0. U 41. minuti pokušali su izjednačiti igrači Dinama; Kadzior je s desne strane ubacio u kazneni prostor, a Gavranović glavom u skoku prebacio gol Orenburga. Unatoč nekoliko prilika i pokušaja prije isteka prvog dijela, nije bilo promjene rezultata.

U drugom poluvremenu, točnije 47. minuti zatresla se napokon mreža Orenburga. Ćuže je lijepo dodao za Gojaka koji s desne strane kroz noge protivničkog igrača gura do Kadziora, a ovaj iskosa iz kaznenog prostora kroz tri protivnička igrača trese suprotni kut za 1:1. U 60. minuti ruski klub ponovno dolazi u vodstvo. Perić je glavom pokušao zaustaviti dugu loptu s polovice Dinama, ali je u padu nespretno poslao prema kaznenom prostoru Dinama, a u trku s Livakovićem Despotović je ipak bio brži i iz blizine iskosa zatresao prazan gol za 2:1.

  • +11
Murska Sobota: 50-ak BBB-a pokušalo ući na utakmicu, intervenirala policija Izvor: Pixsell / Autor: Sanjin Strukic/PIXSELL

Gledali smo zanimljive pokušaje s obje strane, a nova dobra akcija Plavih stigla je u 71. minuti. Pinto se riješio čuvara i ubacio s lijeve strane, Majer s nekih 18 metara gurnuo precizno u kazneni prostor gdje je bio Ćuže koji na kraju sa 6-7 metara postavlja na konačnih 2:2. Pokušali su prije samog kraja susreta kombinirati Andrić i Marin, ali Marin s lijeve strane šalje loptu u vanjski dio mreže. Orenburg je u posljednjim sekundama zatresao i stativu Dinama, ali promjene rezultata više nije bilo.

  • +5
Murska Sobota: Prijateljska utakmica GNK Dinamo - FK Orenburg Izvor: Pixsell / Autor: Sanjin Strukic/PIXSELL

Delegacija Dinama nakon utakmice se uputila prema Zagrebu, igrači će dobiti zasluženi dan odmora, a od ponedjeljka je na rasporedu nastavak trenažnog procesa i priprema za novu sezonu. Prva utakmica u novoj sezoni igra se u subotu, 13. srpnja - Superkup u kojem će na Maksimiru snage odmjeriti Dinamo i Rijeka.