uzvrat u lisabonu

Bad Blue Boysi zauzeli svoju poziciji a na Luzu odzvanja 'Dinamo, Dinamo...'

14.03.2019 u 16:35

Bionic
Reading

Pred nogometašima Dinama jedna je od najvećih utakmica u klupskoj povijesti; na Luzu večeras od 21 sat (Arenasport 1, MAXtv), igra uzvratnu utakmicu osmine finala Europske lige, a 'modri' protiv Benfice imaju prednost od jednog gola

I navijači su predosjetili veliku prigodu, te su u lijepom broju krenuli prema Lisabonu.

Iz Dinama su potvrdili da je 1500 navijača preuzelo 'vouchere', što znači da će isti toliko broj najvatrenijih navijača biti na Luzu, odnosno stadionu 'Svjetlosti'.

Dio navijača, posebice onih iz zapadnoeuropskih zemalja, u Lisabon je stigao u utorak. Dok ih se većina u glavnom gradu Portugala pojavila u srijedu.

Sve utakmice UEFA Europske lige, uključujući sve utakmice Dinama, ekskluzivno možete u HD kvaliteti gledati na MAXtv-u (Arenasport). Više informacija OVDJE.

  • +13
Dinamovi navijači na ulicama Lisabona Izvor: Cropix / Autor: Boris Kovacev / CROPIX

Dio njih zabavljao se do ranih jutarnjih sati u Bairro Altu, dijelu grada u kojem se može zabaviti dugo u noć.

Ali najvažnije je da je atmosfera - zasad - prava sportska. Bez ikakvih incidenata.

Istina, na glavnom gradskom parkirano je i nekoliko policijskih kombija, vjerojatno predostrožnosti radi.

'Lisabon je predivan grad, ali nažalost Dinamo i reprezentacija ovdje nikako da pronađu sreću. Mislim da je stigao trenutak da se i mi ovdje veselimo nakon jedne utakmice', rekao je Igor za Hinu, koji je s prijateljima stigao još u utorak.

Dinamo je u Lisabonu gostovao tri puta i upisao tri poraza rezultatom 0:2. Dva puta je gubio od Benifice, a jednom od gradskog suparnika Sportinga. U Lisabonu je igrala i hrvatska vrsta na EURO-u 2004. izgubivši od Engleske 2:4.

'Bitno je da dečki daju sve od sebe i odigraju pravu mušku utakmicu. Nemaju što izgubiti, već je plasman u osminu finala veliki uspjeh', dodao je Mihael koji je na utakmicu stigao iz Njemačke.

Navijači Dinama za sada se šeću gradom u manjim grupama bez obilježja i navijačkih pjesama.

Nije ovo cirkus koji ide uze reprezentaciju', dodao je Neven sa smiješkom.

Oko 19 sati prema srednjeeuropskom vremenu, krenuli su prema sjevernom dijelu grada gdje je smješten stadion La Luz odnosno stadion 'Svjetla'.

Svoja su mjesta već zauzeli, a Luzom odzvanja Dinamo, Dinamo...