bad blue boys afrika

Dinamovi igrači uoči utakmice s Benficom dobili neočekivanu podršku; javili su se vjerni navijači iz - Tanzanije

14.03.2019 u 19:16

Bionic
Reading

Večeras od 21 sat Dinamo u Lisabonu igra uzvratnu utakmicu osmine finala Europske lige s Benficom. Na Maksimiru je bilo 1:0 za 'modre', a sada će momčad Nenada Bjelice na ovoj utakmici imati podršku najmanje 1500 navijača iz Hrvatske. No, tijekom dana su se putem društvenih mreža javljali 'drukeri' iz cijelog svijeta

Među prvima su podršku Dinamu uoči sraza s Benficom poslali najvjerniji navijači iz - Tanzanije. Male navijače iz daleke Afrike organizirao je Zoran Jagec, voditelj misije udruge 'Class by Class' u Tanzaniji. Prvo su uoči utakmice na Maksimiru otpjevali 'Nebo se plavi, bijeli se Zagreb grad...', a sada su još jednom poslali poruku podrške.

Još su ranije dobili dresove baš od Dinama, ali ih je i HNS počastio dresovima naše reprezentacije. Ovo je njihov način da se barem nekako oduže.

Prvu su utakmicu Dinama i Benfice gledali preko satelita, naravno da je pobjeda 'modrih' dostojno proslavljena i u Tanzaniji. Nadaju se da će i večeras imati razloga za slavlje.

Na društvenim su se mrežama javili i ostali navijači Dinama te predložili da ih klub, ako se plasira u četvrtfinale Europske lige, pozove na utakmicu u Maksimiru. Bila bi to sjajna gesta... No, prvo neka padne Benfica i u Lisabonu.

Podrška Dinamu tu nije stala, javila se i skupina iz UAE. I njima svaka čast, tako se navija za 'modre'!

  • +13
Dinamovi navijači na ulicama Lisabona Izvor: Cropix / Autor: Boris Kovacev / CROPIX

Sve utakmice UEFA Europske lige, uključujući sve utakmice Dinama, ekskluzivno možete u HD kvaliteti gledati na MAXtv-u (Arenasport). Više informacija OVDJE.