naklon do poda

Dinamovac u idealnoj momčadi, a sigurni smo da nakon ove predstave 'modrih' i Pep Guardiola drugačije razmišlja

19.09.2019 u 09:21

Bionic
Reading

Nogometaši Dinama u prvom kolu nove sezone Lige prvaka iznenadili su Atalantu i poslali je u Bergamo s četiri gola u mreži. No nisu iznenadili samo njih, već i cijelu nogometnu Europu, pa vjerujemo da će uoči drugog kola i gostovanja kod Manchester Cityja, i Pep Guardiola barem tri, četiri puta pogledati snimku ove Dinamove predstave

Sjajne taktičke zamisli trenera Nenada Bjelice igrači su prenijeli na teren te posve zasluženo nadigrali talijansku Atalantu, kojoj su uoči dolaska u Zagreb svi pripisivali ulogu favorita. A kako i ne bi kad je Atalanta bila najefikasnija momčad prošle sezone u Serie A, završila je na visokom trećem mjestu iza Juventusa i Napolija, a prema tržišnoj vrijednosti dvostruko je skuplja od Dinama.

Međutim, i kao mnogo puta dosad, nogomet je pokazao da ne igraju brojke, već igrači i da samo pristupom na terenu momčadi (ne) zaslužuju uspjeh.

Dinamo je u srijedu odigrao utakmicu na najvišem nivou i posve zasluženo upisao pobjedu 4:0, nakon koje se više nitko neće ni usuditi pomisliti kako su 'modri' tamo neki 'jazavci' iz skromne hrvatske lige.

A da se ovaj učinak Dinama itekako vrednuje, potvrđuje podatak da je Mislav Oršić, strijelac prvog hat-tricka za Dinamo u ovom natjecanju, svrstan u idealnu momčad 1. kola.

Uz njega, na golu je Valencijin Jasper Cillessen, u obrani Kieran Trippier (Atlético), Joël Veltman (Ajax), Mats Hummels (Dortmund) i Nicolás Tagliafico (Ajax), u veznom redu Riyad Mahrez (Manchester City), Zlatko Junuzović (Salzburg) i Thiago Alcántara (Bayern), a u napadu Håland (RB Salzburg) i njegov suigrač Hee Chan Hwang.

  • +35
Dinamo - Atalanta, 1. kolo Lige prvaka, 2019./20. Izvor: Pixsell / Autor: Igor Soban/PIXSELL