PUT U FRANCUSKU

Dinamova zvijezda Marko Pjaca podržao malenog Lovru uoči Eura

03.05.2016 u 14:34

Bionic
Reading

Desetogodišnji Lovro Dukić iz Velike Gorice imat će čast držati za ruku neke od nogometnih zvijezda uoči finalne utakmice Europskog nogometnog prvenstva u Francuskoj

McDonald's, globalni sponzor UEFA-e, ispunio je san jednome mališanu iz Hrvatske koji će na finalnoj utakmici Europskog nogometnog prvenstva u Francuskoj, zajedno sa svojim vršnjacima, izaći na nogometni teren kao pratitelj igrača. Maleni sretnik je desetogodišnji Lovro Dukić iz Velike Gorice koji je pobijedio u McDonald'sovom natječaju u sklopu kojega su mališani iz cijele Hrvatske slali svoje crteže i slogane kojima su pokazivali kako se navija za Hrvatsku.

U izbornoj komisiji bili su mlada zvijezda Dinama Marko Pjaca, poznata radijska voditeljica Ivana Mišerić te profesorica likovne kulture Helena Ohnjec. Na prvu ih je osvojio crtež malog Lovre, a kao uvod u istrčavanje na francuski travnjak, McDonald's je malenog Lovru odveo i na stadion Maksimir gdje se maleni pobjednik družio s jednime od članova žirija, Dinamovim nogometašem Markom Pjacom, koji mu je tom prilikom pokazao i par vještih poteza loptom.

„Sretan sam, presretan. Ne mogu još uvijek vjerovati da mi se ovo sve dogodilo. Prvo mi je tata rekao da ću biti pratnja, a onda su me još zvali i na fotografiranje na Maksimir s Markom Pjacom. Stvarno su mi se ispunile sve želje i jedva čekam da izađem na teren u finalu. Veselim se što će tata ići sa mnom i znam da će biti ponosan kad izađem s ostalim pratiteljima na teren.“, uzbuđeno je prokomentirao simpatični Lovro koji je osvojio i Marka Pjacu.

'Odličan je osjećaj kad vidiš najmlađe generacije kako se vesele nogometu, ali i cijelome iskustvu koje nogomet pruža svojim navijačima. Mislim da za većinu djece nema ljepšeg poklona od istrčavanja na travnjak držeći za ruku poznate nogometaše i to još u finalu velikog natjecanja. Evo, čak pomalo i zavidim Lovri jer sam ja kao klinac najveće zvijezde gledao na televiziji, a on će ih imati prilike upoznati', u šali je prokomentirao dobro raspoloženi Marko Pjaca pa dodao i nasmijao okupljene:

'Zapravo je danas na fotkanju nas dvojice Lovro veća zvijezda jer je već danas siguran da će istrčati u finalu Europskog prvenstva; a ja se još uvijek nadam tome.'

S Markom je u društvu bio i direktor McDonald'sa Hrvatska, Pavel Pavliček, koji je Lovri i službeno uručio njegovu nagradu.

'Sretni smo što smo jednome mališanu ostvarili snove jer zasigurno većina njih priželjkuje biti dio velikog događanja kao što je Europsko nogometno prvenstvo. Žao nam je što isto ne možemo omogućiti i ostaloj djeci koja su se također jako potrudila i žiriju nije bilo nimalo lako, no opet, u tome i jest čar bilo kojeg natječaja', zaključio je Pavliček te usput zaželio i puno sreće hrvatskoj reprezentaciji na skorašnjem natjecanju u Francuskoj.