PREOKRET 'MODRIH'

Dinamova mladost slomila uporne Japance

01.02.2010 u 17:39

Bionic
Reading

Dinamo je pobjedom počeo pripreme u Turskoj. Hrvatski prvak je pobijedio Hiroshimu (2:1), za koju zbog ozljede nije igrao bivši 'modri' igrač Mihael Mikić

U prijateljskom susretu u Antalyji Jurčićevi izabranici su teško izborili trijumf protiv rastrčanih i tradicionalno borbenih Japanaca. Hiroshima je povela golom Yamazakija iz devete minute, a u prvom dijelu je japanska momčad bila i bolja. No u 42. minuti poravnao je Mario Mandžukić. U nastavku je priliku dobila i Dinamova mladost koja je nadigrala Japance, a za preokret je ipak bio najzaslužniji Mandžukić koji je u 60. minuti izborio jedanaesterac, a realizirao ga je Pedro Morales.

'Želio sam vidjeti kako reagiramo kad suparnik vodi igru i nije bilo baš dobro, igrači su već na treningu bili 'mrtvi' i teški', kazao je Jurčić za Večernji list.

Za Dinamo su igrali Butina - Etto, Kovač, Barbarić, Ibanez - Tomić, Badelj - Sammir, Morales, Mandžukić, Slepička, od 45. minute: Vrsaljko, Komorski, Cufre, Calello, Dodo, od 65. minute: Tomečak, Vrdoljak, Antolić, od 60. Kramarić, od 77. Mlinar.

Inače, Dinamov stoper Carlos doputovao je s 'modrima' u Tursku gdje je trebao zaključiti posao s kineskim klubom koji trenira Branko Ivanković.