USUSRET UNIVERZIJADI

Dinamov stadion ostaje ruglo, HNS-ov kamp će se graditi?

03.02.2015 u 17:55

Bionic
Reading

Grad Zagreb i Sveučilišni računski centar (Srce) omogućit će svim sudionicima Europskih sveučilišnih igara, koje će se u srpnju iduće godine održati u Zagrebu i Rijeci, besplatno korištenje bežične internetske mreže, ali zbog igara neće biti obnovljen stadion u Maksimiru.

'Grad Zagreb u suradnji sa Sveučilišnim računskim centrom Sveučilišta u Zagrebu (Srce) omogućit će svim sudionicima Europskih sveučilišnih igara besplatni pristup bežičnoj internetskoj mreži, ali u nju se neće posebno investirati nego će na postojeću mrežu ponuditi i eduroam uslugu kakvu koriste sudionici igara na svojim europskim sveučilištima', kazala je u utorak na prvoj konferenciji za novinare u prostoru Hrvatskog akademskog sportskog saveza zamjenica zagrebačkog gradonačelnika Sandra Švaljek

Po njezinim riječima, Grad Zagreb neće moći realizirati sve planove obnove i izgradnje objekata i infrastrukture sveučilišnih igara.

'Zbog pomanjkanja financijskih sredstava morat ćemo odustati od nekih rekonstrukcija i mogu potvrditi da iduće godine neće biti rekonstrukcije stadiona u Maksimiru', rekla je Švaljek i demantirala napise u tisku da je grad Zagreb odustao od izgradnje nogometnog kampa na Sveticama.

'Istina je da u ugovoru sa Hrvatskim nogometnim savezom (HNS) bilo nekih nejasnoća koje nismo uspjeli razrješiti do ove Sjednice Skupštine, ali radimo s HNS-om na ugovoru koji bi zadovoljio obje strane i koji ćemo predstaviti na Gradskoj skupštini 26. ožujka', rekla je Švaljek

Ravnatelj Sveučilišnog računskog centra (Srce) Zoran Bekić kazao je da će se internetska usluga eduroam sa dosadašnjih 25 lokacija u užem središtu grada uskoro proširiti na 59 te da će iste usluge uskoro moći koristiti i članovi akademske zajednice u Rijeci i Opatiji.

Glavni tajnik Europskih sveučilišnih igara Zagreb-Rijeka 2016. Marko Žunić naglasio je da će igre biti najveći sportski događaj u Hrvatskoj i to ilustrirao podatkom da je na Univerzijadi u Zagrebu 1987. u Zagrebu nastupilo 3.500 studenata sportaša, dok će na Europskim sveučilišnim igarama u Rijeci i Zagrebu u srpnju iduće godine nastupiti više od 5.550 sportaša.