Prva proljetna pobjeda 'farmaceuta'

Dinamov poraz u Koprivnici otvorio Rijeci put do naslova

25.04.2017 u 19:58

Bionic
Reading

U prvoj utakmici 30. kola MAXtv Prve lige Slaven Belupo pobijedio je Dinamo 2:1 upisavši tako prvu proljetnu pobjedu. Gosti iz Zagreba nakon poraza od Hajduka u prošlom kolu novim gubitkom bodova napravili su još jedan velik korak unazad, odnosno gotovo pa poklonili Rijeci naslov prvaka

Iako su mu u ponedjeljak na Izvršnom odboru pružili podršku, čini se da Dinamov trener Ivajlo Petev neće dočekati kraj sezone na klupi maksimirskog prvoligaša. Jer osim što se njegova momčad porazom od Slaven Belupa, drugim uzastopnim, udaljila od naslova prvaka, igra 'modrih' je očajna.

  • +5
Slaven Belupo - Dinamo (30. kolo MAXtv Prve lige) Izvor: Pixsell / Autor: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

Svjestan je toga Petev bio i sam pa je u odnosu na početni sastav protiv Hajduka u Koprivnici izveo momčad sa šestoricom novih igrača.

Međutim, ni to mu nije pomoglo jer unatoč velikom posjedu lopte, u prvom dijelu jedine su prilike imali domaćini.

I prava je sreća za goste bila to što se Heber namjestio tek u 43. minuti kada je donio veselje na Gradski stadion.

Autor: YouTube

U nastavku je Petev priliku da još dvojici novih igrača, što je donijelo nešto živosti. No do same završnice odnosno lukavog Ćorićeva udarca u bliži kut, nakon čega se lopta odbila pred Moru, kojem nije bilo teško zabiti za 1:1, gosti pravih prilika nisu imali. Izuzev Olmovog dalekometnog projektila koji je odsjeo na vratnici.

Prije toga je Heber u 67. minuti mogao riješiti utakmicu, ali je nespretno reagirao pri udarcu s 13 metara.

Autor: YouTube

Naravno, nakon tog gola, a do kraja je ostalo još 12 minuta krenuli su gosti po sva tri boda, ali taj rizik im se nije isplatio jer je mladi 19-godišnji Bruno Bogojević, kojem je trener Kopić priliku dao u samoj završnici, uspio još jednom matirati Livakovića.

Slaven Belupu ovo je prva proljetna pobjeda, što dovoljno govori o Dinamovoj nemoći. Slaven Belupu ovo je i prva pobjeda nad Dinamom od 2008. godine.

Autor: YouTube