STIŽE IZ RUMUNJSKE

Dinamov peti stranac ovog ljeta - Bakary Sare

04.07.2013 u 22:00

Bionic
Reading

Nakon Alžirca, Argentinca, Čileanca i Portugalca, Dinamo je doveo i petog stranca. A riječ je o nogometašu iz Obale Bjelokosti, koji je dosad nosio dres rumunjskog Cluja, Bakaryja Sarea. Doduše, doveli su i Gambijcu sa švedskim državljanstvom Alieu Darbou, no on j enakon par dana u Maksimiru ipak dobio - odbijenicu

Rumunjski Cluj ovog je ljeta najbolji Dinamov partner - jer u samo nekoliko dana prepustilo je Zdravku Mamiću i drugog igrača. Prvi je bio Portugalac Pinto, a sada je to igrač iz Obale Bjelokosti, koji ima i belgijsku putovnicu, 23-godišnji Bakary Sare. On bi u Zagreb trebao stići u subotu, a nakon liječničkog pregleda potpisat će petogodišnji ugovor.

Sare igra na poziciji zadnjeg veznog, a za Anderlecht je debitirao sa 17 godina i sedam mjeseci. U Belgiji je bio do 2010., a iz toga ga vremena vežu i uspomene na nastup u Zagrebu. Potom je otišao na posudbu u Rosenborg, a od veljače 2011. je nosio dres Cluja. Zanimljivo u sve tri zemlje osvajao je naslove prvaka, a gotovo da nitko ni ne sumnja - osvojit će ga i u Hrvatskoj.