Veliko priznanje

Dinamov dvojac je među najboljima u Europi; brojni igrači s Maksimira su zasjali ove sezone, ali ova dvojica su baš oduševila

29.05.2021 u 10:23

Bionic
Reading

UEFA je odabrala najbolju momčad ove sezone u Europskoj ligi, a na respektabilnom popisu našla su se i dva Dinamova igrača

Završila je još jedna sezona Europske lige, a krovna europska nogometna organizacija UEFA je i ovoga puta izabrala najbolji sastav ove sezone. Međi 23 najbolja igrača našla su se i dva Dinamova dragulja.

Dinamo je ove sezone došao do četvrtfinala gdje ga je izbacio prvak Villarreal. Španjolci su na Maksimiru slavili s 1:0, a u uzvratu s 2:1 i tako prošli dalje i otišli do kraja. Dinamovi navijači najviše će pamtiti osiminu finala i susrete s Tottenhamom kada je u uzvratu Misalv Oršić hat-trickom preokrenuo 2:0 zaostatak iz prve utakmice i Modre odve u iduću fazu natjecanja.

Naravno, Oršić je jedan od dvojice Dinamovih igrača koji su se našli u odabranom društvu, dok je drugi Dominik Livaković. A društvo im rade stvarno velika imena. Uz Livakovića su za najbolje golmane odabrani Pau Lopez iz Rome i fantastični Geronimo Rulli koji je na kraju Villarrealu donio naslov prvaka u dramatičnom finalu.

Oršić se pak našao među respektabilnim veznjacima. UEFA ga je svrstala u veznjake s Brunom Fernandesom, Paulom Pogbom, Scottom McTominayem, Danijem Parejom, Lorenzom Pellegrinijem, Etienneom Capooueom i Lukašem Provodom.

Momčad godine Europske lige:

Golmani: DOMINIK LIVAKOVIĆ (DINAMO), Pau Lopez (Roma), Geronimo Rulli (Villarreal)

Obrana: Raul Albiol (Villarreal), Dani Pedraza (Villarreal), Pau Torres (Villarreal), Harry Maguire (Manchester United), Aaron Wan-Bissaka (Manchester United), Gianluca Mancini (Roma), Leonardo Spinazzola (Roma)

Vezni red: Bruno Fernandes (Manchester United), Paul Pogba (Manchester United), Scott McTominay (Manchester United), Dani Parejo (Villarreal), Etienne Capoue (Villarreal), Lorenzo Pellegrini (Roma), Lukaš Provod (Slavia), MISLAV ORŠIĆ (DINAMO)

Napad: Gerard Moreno (Villarreal), Edinson Cavani (Manchester United), Dušan Tadić (Ajax), Edin Džeko (Roma), Pepe (Arsenal)