2. pretkolo lige prvaka

Dinamo započinje svoju europsku avanturu, a prvi protivnik je makedonski prvak Škupi; evo gdje gledati večerašnju utakmicu

19.07.2022 u 15:12

Bionic
Reading

Danas Dinamo starta u borbu za Ligu prvaka. U prvoj utakmici 2. pretkola 'modri' na Maksimiru dočekuju prvaka Sjeverne Makedonije Škupi (21 sat, HTV2). Dinamo je veliki favorit u ovom dvomeču, ali opreza nikad dovoljno

'Svi igrači koji su igrali protiv Lokomotive konkuriraju i za Škupi, tu nemamo nikakvih problema. Nema ozlijeđenih, nema uvrijeđenih. Emreli, Boško Šutalo i Bulat u fazi su oporavka te će nam se uskoro priključiti, to je otprilike to', rekao je u najavi večerašnje utakmice trener Dinama Ante Čačić.

'Sutra počinje vrlo važno natjecanje, protivnik je momčad koju smo pogledali dvije utakmice. Radi se ekipi koja je suvereno bila prvak Sjeverne Makedonije, dosta su efikasni, svega tri poraza. Malo primaju, ali ipak je to makedonska liga. Imaju trenera koji nas dobro poznaje, prihvaćamo ulogu favorita i to moramo potvrditi na terenu, moramo napraviti iskorak ka boljoj igri, boljoj formi', jasan je bio Čačić koji je govorio i o trenutačnoj formi njegove momčadi:

'Govorio sam da su prve utakmice, čak i ovo drugo pretkolo, utakmice gdje Dinamo nije na nivou. Mi smo odigrali protiv Lokomotive jako dobro, posebno drugo poluvrijeme, osim te rupe kad smo primili dva gola.'

Još je nešto Ante Čačić imao dodati o Škupiju...

'Nema laganih protivnika, prvu utakmicu su dobili 3:0, u gostima su kompromitirali rezultat, igrali su opuštenije. Imaju visinu i brzinu, krila su im brza. Njihova desetka je dobar asistent, ali i daje golove. Slaba točka im je zadnja linija. Moramo biti odgovorni i ustrajni. Ne smije nam se ponoviti Lokomotiva. Treba nam još više mirnoće u igri. Uvjeren sam da ćemo iz dana u dan biti bolji', tvrdi Čačić koji ima dilemu u ofenzivnom dijelu svoje momčadi:

  • +32
NK Dinamo - NK Lokomotiva, 1. kolo SuperSport HNL, 15.7.2022. Izvor: Cropix / Autor: Matija Djanjesic

'Ako stavim Drmića i Petkovića, onda se postavlja pitanje tko će na klupu, Oršić ili Ivanušec. Ali utakmica traje 90 minuta, ako smo zdravi i spremni, svi će biti spremni, svi dobiti priliku za minutažu i dokazivanje', zaključio je Čačić.

Trener Škupija Goce Sedloski legenda je Dinama, s 'modrima' je u sedam godina osvojio po tri prvenstva i Kupa, bio je donedavno trener druge momčadi hrvatskog prvaka, a sada mu 'njegov' Dinamo stoji na putu prema skupinama Lige prvaka.

'Opet sam na Maksimiru. Lijep osjećaj, dugo godina sam bio tu i ostavio sam sve tu. Došli smo odigrati kvalitetnu utakmicu. Znamo da igramo protiv kvalitetne momčad kao što je Dinamo, koji svake godine igra Ligu prvaka. Razni velikani su tu padali, ali moji dečki su svjesni protiv koga igramo. Dat ćemo sve od sebe da se predstavimo dobrom igrom, a koliko će nam to Dinamo dopustiti vidjet ćemo na terenu', rekao je Sedloski koji je na Maksimir dolazio i kao izbornik makedonske reprezentacije te kao trener Vardara.

Utakmica Dinama i Škupija na rasporedu je od 21 sat, a prijenos je na HTV2.