slomio hrabru istru

Dinamo zabio sjajne golove i na najbolji mogući način otvorio sezonu!

15.07.2017 u 20:51

Bionic
Reading

U 1. kolu HT Prve lige nogometaši Dinama pobijedili su Istru rezultatom 2:0, zahvaljujući golovima More i Benkovića, u prvoj utakmici na klupi novog trenera Marija Cvitanovića...

Nakon izgubljenog prvenstva i kupa te neslavne epizode pod Ivajlom Petevom, Dinamo je ove subote otvorio novo poglavlje u klupskoj povijesti, pod trenerom Marijom Cvitanovićem koji je preuzeo klupu nekoliko dana prije otvaranja HT Prve lige. U svojem debiju igrači su ga nagradili s tri boda, protiv gostiju iz Pule koji se nisu na terenu osramotili.

  • +3
HT Prva liga, 1. kolo: Dinamo - Istra Izvor: Pixsell / Autor: Goran Stanzl/PIXSELL

Gledatelji na Maksimiru uživali su u utakmici u kojoj je Istra hrabro krenula i imala prilike povesti na samom početku, no Livaković je spasio Dinamo odličnom obranom udarca glavom Matjaža u 4. minuti, da bi u 10. minuti Gržanov prodor završio rušenjem u kaznenom prostoru od strane Sigalija, no sudac Pejin nije dosudio najstrožu kaznu.

'Modri' su se zatim probudili i počeli nizati prilike, a udarcima iz svih pozicija prijetili su Fernandes, Soudani i Ćorić, dok je Stojanović bio vrlo opasan na desnom krilu. U 22. minuti domaći su dočekali svoj trenutak, kada je s dvadesetak metara silovito opalio Nikola Moro koji vrataru Ivušiću nije dao nikakvih izgleda. Krasan prvi gol u sezoni za Dinamo.

Dinamo - Istra 1:0 (Moro 22) Autor: YouTube

Istra je nastavila prijetiti, dobri su bili na bokovima Kitanovski i Gržan, no u 40. minuti primili su gosti i drugi pogodak. Ovaj put strijelac je spretnim udarcem glavom bio Filip Benković, u svojoj prvoj službenoj utakmici nakon duge pauze zbog ozljede.

Dinamo - Istra 2:0 (Benković 40) Autor: YouTube

U drugom dijelu Istra je još par puta zaprijetila, ali nije uspjela zabiti niti kad je Kitanovski izašao sam pred Livakovića koji mu je vješto obranio u 49. minuti. S druge strane, Hodžić je uspio promašiti prazan gol u 67. minuti, a Gojaka je zaustavio Ivušić par minuta kasnije i rezultat se do kraja susreta više nije mijenjao.

Dinamo u sljedećem kolu igra ponovo kod kuće protiv Cibalije već sljedećeg petka.

Dinamo - Istra, izjave trenera Autor: YouTube

HT Prva liga, 1. kolo:

Dinamo - Istra 2:0 (Moro 22, Benković 40)

Dinamo - Istra 2:0 (1. kolo 2017./18., 15.7.), sažetak Autor: YouTube