europska liga

Dinamo uoči gostovanja kod West Hama doznao dobre vijesti; 'čekićari' su zbog ozljeda ostali bez tri važna igrača...

07.12.2021 u 15:16

Bionic
Reading

Engleski premierligaš West Ham United će u susretu posljednjeg kola H skupine Europske lige u četvrtak (9. prosinca, 21 sat, Arenasport, MAXtv) protiv Dinama biti oslabljen neigranjem ozlijeđenih braniča Kurta Zoume i Bena Johnsona

Obojica su se ozlijedila u ligaškoj pobjedi protiv Chelsea (3:2) igranoj ovog vikenda.

Kurt Zouma je zadobio ozljedu tetive koljena zbog čega je zamijenjen u 71. minuti utakmice, dok je Ben Johnson izašao u poluvremenu nakon što je osjetio zatezanje tetive.

'Skeniranje je pokazalo ozljedu i 27-godišnji francuski reprezentativni branič već je započeo svoj program oporavka u Rush Greenu pod nadzorom liječničkog tima', objavio je West Ham, ali nije precizirao vrijeme njegova povratka.

'Čekićari' su objavili i kako je Ben Johnson započeo rehabilitaciju. Klub je prošlog mjeseca već izgubio središnjeg braniča Angela Ogbonnu koji također neće konkurirati za ogled protiv Dinama.

  • +4
West Ham - Chelsea, Premiership, 2021/22. Izvor: EPA / Autor: FACUNDO ARRIZABALAGA

West Ham se trenutačno nalazi na četvrtom mjestu Premiershipa s 27 bodova, osam manje od lidera Manchester Cityja.

Londonski sastav se i prije zadnjeg kola plasirao u osminu finala Europske lige, a u četvrtak će ugostiti zagrebački Dinamo u posljednjoj utakmici skupine.

Hrvatski prvak je osigurao europsko proljeće barem u Konferencijskoj ligi, a za plasman u play-off Europske lige trebat će bod u Londonu ili Rapid ne smije izgubiti kod Genka.