SuperSport HNL

Dinamo u Puli traži osvetu, a Hajduk dočekuje Varaždin; evo gdje gledati današnje utakmice

22.04.2023 u 10:58

Bionic
Reading

Subotnji program 30. kola SuperSport HNL-a otvaraju Istra 1961 i Dinamo (17 sati, MAXSport 1, MAXtv), a potom će na travnjak istrčati Hajduk i Varaždin (19.10 sati, MAXSport 1, MAXtv)

Vodeće momčadi SuperSport HNL-a, Dinamo i Hajduk, danas će igrati svoje utakmice 30. kola. Prvi će teren 'modri' koji gostuju u Puli kod Istre 1961 (17 sati, MAXSport 1, MAXtv). Hajduk u večernjem terminu na svom Poljudu dočekuje Varaždin (19.10 sati, MAXSport 1, MAXtv).

ISTRA 1961 - DINAMO (17 sati, MAXSport 1, MAXtv)

Istra je prije nešto više od mjesec dana, 15. ožujka, šokirala Dinamo u odgođenoj utakmici 12. kola. U Puli je 'modrima' presudio Matheus sjajnim golom u sudačkoj nadoknadi. Dinamo sad stiže po osvetu...

'Manje-više se zna što nas čeka, oni igraju specifičan nogomet, s glavom i repom, svojim stilom. Koliko god znamo, bit ćemo dobro pripremljeni. Kao što imamo negativno iskustvo, čeka nas opasan protivnik, ali želimo nastaviti pozitivan niz i napraviti nova tri boda prema naslovu prvaka', kazao je trener Dinama Igor Bišćan uoči utakmice.

U Puli gotovo sigurno neće računati na još nedovoljno spremnog Brunu Petkovića...

  • +19
SuperSport HNL: Dinamo - Slaven Belupo, 15.4.2023. Izvor: Cropix / Autor: Ronald Gorsic

'Petković je odradio nekoliko treninga, ima veliku želju pa krene malo jače nakon dugog perioda bez treninga. Vidjet ćemo kakva je situacija s njim, a osim njega će biti izvan kadra Theophile i Boško Šutalo', potvrdio je Bišćan koji je svjestan kako njegovu momčad u Puli čeka loš travnjak:

'Kako nama tako i njima, vole i oni igrati po zemlji, vidi se i po njihovim rezultatima. Nisu puno golova zabili, odgovarao bi i njima bolji travnjak, vjerujem da će biti kvalitetniji, a onda će i utakmica biti bolja. A ako i ne bude, onda kako nama tako i njima, prilagodit ćemo se.'

Istra 1961 se nakon tri gostujuće utakmice u nizu vraća pred svoje navijače.

'Nakon nekoliko gostujućih utakmica, napokon igramo doma, i to jednu dobru utakmicu sigurno. Ovo će biti borben susret s najboljom ekipom lige. Promjenom trenera su svakako dobili novu energiju, brzinu, natjecateljski duh. Mi smo u zadnjih nekoliko kola u dobroj uzlaznoj putanji, pa se tako nadam da ćemo i ovu tešku utakmicu dobro odraditi', kaže trener Istre 1961 Gonzalo Garcia te dodaje:

>> MAXSport – najbolje od hrvatskog nogometa! Više informacija OVDJE.

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Croatel/MAX Sport

'Dinamo će sigurno stvarati pritisak, biti agresivan i težiti svojoj igri. Moji su igrači svi svježi i spremni, računam i na Darwina, Lisicu, Blagojevića. Njihova minutaža mora u početku sada biti manja, obzirom da se vraćaju od bolesti, odnosno ozljede. Također, jučer smo jedan dio treninga odradili na glavnom terenu i mogu reći da ima više trave i zelenije je, što znači da se stanje travnjaka popravlja. Svakako nas čeka dobra utakmica', zaključio je Garcia.

HAJDUK - VARAŽDIN (19.10 sati, MAXSport 1, MAXtv)

'Bili' su u negativnom nizu, u prošlom su kolu izgubili 2:0 u Jadranskom derbiju protiv Rijeke na Rujevici, a prije toga su neočekivano na Poljudu odigrali 2:2 protiv Istre 1961. I tu su spašavali bod, a sad im stiže Varaždin koji četiri utakmice ne zna za poraz. Dobra je vijest za 'bile' da se u momčad nakon odrađene suspenzije zbog žutih kartona vraćaju Marko Livaja i Filip Krovinović.

'Kad se gledaju prethodne tri međusobne utakmice s Varaždinom, sve tri smo dobili, a mogli smo sve tri i izgubiti. Radi se o poletnom protivniku koji igra nogomet, a to se meni sviđa gledati. Stabilni su i znaju igrati presing. Volio bih da pobijedimo, ali sigurno je da je pred nama zahtjevna utakmica. Iza nas je dobar tjedan, bilo nas je malo, ali odradili smo tri, četiri dobra treninga. Uživao sam, nadam se da po tome možemo nešto i očekivati. Meni je ovo najbolja skupina momaka s kojom sam do sada bio', kaže trener Hajduka Ivan Leko koji se osvrnuo na činjenicu da su jedni od glavnih igrača Varaždina ove sezone Hajdukovci Tonio Teklić i Michele Šego:

29. kolo SuperSport HNL-a, Rijeka - Hajduk 2:0 sažetak Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Croatel/MAX Sport

'I jedan i drugi su ključni igrači u Varaždinu, a Teklić je igrač s najviše driblinga u ligi i jedan od četiri ili pet najboljih napadača HNL-a. Drago mi je što je pokazao svoj talent, a ovdje mu, nažalost, nije bio trenutak. Želim mu svako dobro, da napravi dobru karijeru.'

Trener Varaždina Mario Kovačević najavio je gostovanje svoje momčadi na Poljudu.

'Ove sezone protiv Hajduka nismo osvojili niti jedan bod, ali odigrali smo dobre utakmice. Uvijek se prelomilo na njihovu stranu i sad nam je želja na Poljudu odigrati hrabro. Nadamo se, želimo i učinit ćemo sve da osvojimo barem bod protiv Hajduka. Utakmica na Poljudu za nas je velik izazov i dat ćemo sve od sebe da razveselimo naše navijače', kaže Kovačević te dodaje:

>> Sve video sažetke SuperSport Hrvatske nogometne lige pogledajte OVDJE.

  • +9
Varaždin - Istra 1961, SuperSport HNL, 16.4.2023. Izvor: Cropix / Autor: Zeljko Hajdinjak

'Znamo kako Hajduk igra na Poljudu, vidjelo se koliko su im protiv Rijeke nedostajali Krovinović i Livaja, ali sutra će biti bolji i jači s Livajom. Oni od početka stvaraju pritisak kojeg trebamo preživjeti. Pripremamo se i sve ćemo napraviti da odigramo hrabro i da kroz igru pokušamo doći do boda. Postavit ćemo se na Poljudu kao što smo odigrali cijelo prvenstvo.'