Alpe Adria Cup

Dinamo u premijernom europskom nastupu ispustio pobjedu: Trebamo igrati pametnije, ali...

19.10.2023 u 08:50

Bionic
Reading

U 1. kolu skupine A Alpe Adria Cupa košarkaši Dinama su na gostovanju u Češkoj kod Slunete poraženi 81:73

Ta utakmica svakako će ostati upisana u klupsku povijest jer je to bila europska premijera Dinama europskim natjecanja. No, iako su imali priliku upisati povijesnu pobjedu ipak imaju za čime žaliti jer su u završnici posustali u svojoj europskoj premijeri.

Naime, igrači Josipa Sesara imali su sve u svojim rukama, u posljednje četiri minute ušli su s vodstvom, ali su potom počeli raditi neshvatljive pogreške koje je domaći sastav iz Češke iskoristio, te na kraju pobijedio. Momčad Slunete iz Usti nad Labom tako je odnijela pobjedu rezultatom 81:73, a gotovo polovicu koševa postigao je Amerikanac Ty Nichols koji je uz tih 39 poena zabilježio i 3 skoka i 2 asistencije.

U prvom poluvremenu obje momčadi pokazale su čvrstu igru koja nije dozvoljavala da se itko odvoji na veću prednost. U igri koš za koš momčad Slunete snašla se pri kraju druge četvrtine malo bolje, te su na poluvrijeme otišli s prednošću od sedam koševa razlike. U drugom poluvremenu gledali smo puno razigraniji i agresivniji Dinamo, što je odmah dovelo do osjetnije prednosti. U posljednju četvrtinu momčad iz Zagreba ušla je sa sedam koševa prednosti, ali na kraju to nije bilo dovoljno za pobjedu koja im je izmakla iz ruke.

Najbolji strijelac u momčadi Dinama bio je Ivan Novačić koji je postigao 21 poen, Ivan Tvrtko Majić dodao je 13, Filip Kraljević 12, a Mislav Brzoja 11 poena.

'Mislim da smo odigrali jako loše prvo poluvrijeme, dozvolili smo im da se njihov glavni igrač lako razigra. Nismo čuvali skok na pravi način te smo previše griješili u napadu. Previše lopti smo izgubili, što nam je boljka od početka sezone te moramo poraditi na tim detaljima ako želimo napredovati kao tim', izjavio je centar Dinama Filip Kraljević nakon utakmice.

Iako su mu igrači pokazali da se mogu nositi s europskim protivnicima u ovom natjecanju, Josip Sesar svjestan je kako treba još da se momčad Dinama koja ipak ima sedam novih igrača u potpunosti uigra.

'Igrali smo na trenutke dobro, ali imali smo puno oscilacija u našoj igri. U radnom dijelu smo zakazali, 15 napadačkih skokova domaćina i naših 20 izgubljenih lopti je pokazatelj naše dekoncentracije i slabog fokusa. Trebamo nastavit raditi i odigrati pametnije iduće utakmice', kazao je Sesar nakon utakmice.

A tu pametniju utakmicu Dinamo mora odigrati već u nedjelju u 16.00 sati. Na domaći parket KC Dražen Petrović u gradskom derbiju dolazi im Cedevita Junior. Podsjetimo, u poluvremenu utakmice KK Dinamo organizirao je i utrku beba u puzanju na koju se roditelji mogu prijaviti slanjem maila na bebe@kkdinamo.hr.