uzvrat na maksimiru

Dinamo u nikad većim problemima; evo s kojih 11 igrača ide na Sevillu i gdje možete gledati pohod do novog čuda!

24.02.2022 u 08:45

Bionic
Reading

Nogometaši Dinama u četvrtak (18.45, Arenasport 1, MAXtv) igraju uzvratnu utakmicu play-offa finala Europske lige protiv Seville, momčadi koja je u Španjolskoj bila bolja 3:1

No uoči uzvrata na rasprodanom Maksimiru, pred više od 11 tisuća navijača, trener Dinama Željko Kopić potvrdio je da će nedostajati nekoliko važnih igrača, onih koji bi sigurno bili članovi udarne momčadi, od kojih su doslovno nezamjenjivi Ademi i Ivanušec. Ostaje dojam da Dinamo dugo nije bio u većim problemima uoči neke važne utakmice.

'Očekuje nas velika europska utakmica protiv jakog protivnika. To je ozbiljno iskušenje za nas', kazao je Kopić u najavi utakmice protiv Seville te otkrio na koje sve igrače sutra ne može računati zbog ozljeda:

'Što se tiče izostanaka, sigurno neće biti Perića, Ivanušeca, Ademija, Lauritsena i Andrića, a svi ostali igrači su na raspolaganju da odigramo dobru i kvalitetnu utakmicu i dođemo do kvalitetnog rezultata. Sretni smo što su karte rasprodane jer će nam atmosfera biti velik vjetar u leđa', dodao je Kopić.

Sve utakmice UEFA Lige prvaka, UEFA Europske lige i Hrvatski Telekom Prve lige možete gledati na MAXtv-u (Arenasport). Više informacija OVDJE.

Stoga je u igri nekoliko kombinacija kada je u pitanju momčad koja će istrčati na maksimirski travnjak. Utakmicu možete gledati od 18.45 na kanalu Arenasport 1 (MAXtv), uz dodatak da u 17.30 počinje uvodna emisija.

No posebno se uoči utakmice dotakao Brune Petkovića, napadača koji u posljednje vrijeme ne igra onako kako se očekivalo.

'Petković? Naglasio bih kako je on sam svjestan da ne igra dobro, da nije u optimalnom izdanju. Stvarno puno radi na sebi, nije mu lako, tolika količina kritika nije jednostavna. Znamo da je Bruno dao jako puno klubu, podrška smo mu svi u cijelom Dinamu. Vjerujemo u njega i da će on izaći iz ove situacije, kažem - svi stojimo iza njega.'

Kako god se okrene, Bruno Petković sigurno će biti u udarnih 11 Dinama, uz Mislava Oršića.

Stoga je moguće da upravo ova momčad istrči protiv Seville, uz nekoliko dvojbi koje Kopić vjerojatno ima. No jasno je da su mu ozljede krojile sastav uoči ovako važne utakmice…

MOGUĆI SASTAV DINAMA:

  • Livaković - Theophile, Šutalo, Franjić - Ristovski, Mišić, Gojak, Bočkaj – Tolić (Bulat) - Petković - Oršić

Dodajmo još da će glavni sudac utakmice biti Francois Letexier (32), Francuz kojeg mnogi smatraju jednim od najboljih mladih sudaca u Europi.

  • +20
Sevilla - Dinamo, 17.02.2022. Izvor: Pixsell / Autor: Goran Stanzl/PIXSELL