DVA ŽDRIJEBA ZA HRVATSKOG PRVAKA

Dinamo u lovu na Ligu prvaka i milijune; 'modre' pomilovala sreća, a evo tko dolazi u slučaju najgoreg scenarija

23.07.2018 u 12:25

Bionic
Reading

Dinamo je na ždrijebu u Nyonu saznao svoju put do play-offa Lige prvaka i možemo ustvrditi kako je hrvatski prvak imao sreće, jer je mogao proći mnogo lošije

'Modri' pred sobom imaju suparnike po mjeri koji su nezgodni, ali prolazni. Podsjećamo, našeg prvaka očekuju prvo dvoboji s Hapoelom, a prva utakmica je već sutra na Maksimiru od 20 sati (uzvrat 31. srpnja).

Ukoliko Dinamo opravda status papirnatog favorita u trećoj kvalifikacijskoj rundi očekuje ga pobjednik susreta između kazahstanske Astane i danskog Midtjyllanda. Izgleda prolazno! Prva utakmica igra se 7. ili 8. kolovoza, a uzvratni dvoboj je na rasporedu 14. kolovoza. Momčad Nenada Bjelice u ovom dijelu mogla je izvući Salzburg ili Celtic koji bi bili atraktivniji, ali teži protivnici.

Kada bi hrvatski predstavnik prošao te dvije prepreke našao bi se korak do Lige prvaka, u play-offu toga natjecanja, ali bi imao već zajamčen nastup u skupinama Europske lige ukoliko bi zapeo u toj zadnjoj kvalifikacijskoj rundi.

No ne treba gledati tako daleko, to bi u nogometu bilo kobno. Prvo je na 'meniju' Hapoel...

'Ostali smo bez Soudanija, Sose, Ćorića, ali mislim da smo u Maksimir doveli dobre igrače, one koji mogu kompenzirati te odlaske i vjerujem da ćemo protiv Izraelaca biti pravi', rekao je trener Bjelica koji će o trećem pretkolu razmišljati tek kad se odradi posao na pravi način u drugoj rundi.

Inače, hrvatski prvak Dinamo doznao je i potencijalne protivnike u slučaju najgoreg scenarija, poraza od izraelskog Hapoela i preseljenja u kvalifikacije Europske lige, pa bi za suparnika u 3. kolu imao pobjednika dvoboja ciparskog Apoela i estonske Flore.

Treće pretkolo Lige prvaka:

Astana/Midtjylland - Dinamo/Hapoel

Cluj/Malmö - Ludogorec/Vidi

Kukesi/Karabag - BATE Borisov/Helsinki

Crvena zvezda/Suduva - Legia/Spartak Trnava

Salzburg - Shkendija/Tiraspol

Celtic/Rosenborg - AEK Atena

  • +4
Prijateljska utakmica, NK Varaždin - NK Dinamo, 2018. Izvor: Pixsell / Autor: Vjeran Zganec-Rogulja/PIXSELL
  • +17
Nogomet, prijateljska utakmica: GNK Dinamo - FK Rabotnički Izvor: Pixsell / Autor: Dalibor Urukalovic/PIXSELL