mlade snage

Dinamo u jednom danu odradio dva izuzetno važna potpisa i tako 'osigurao' vezni red

18.01.2024 u 17:18

Bionic
Reading

Pred sam kraj zimskih priprema Dinamo je objavio kako su dva igrača potpisala nove ugovore. Tako su dugoročno vezani Marko Bulat (22) i Marko Soldo (20)

'Zabijao je u derbijima protiv Rijeke i Osijeka, iz slobodnih je udaraca tresao mreže AEK-a i Astane, a milimetri su odlučili da u zagrebačkom dvoboju protiv Viktorije lopta preko živog zida prvo pogodi vratnicu, a nešto kasnije i gredu... Daroviti vezist Marko Bulat (22), koji je jesenas postao jedna od čvrstih armatura plavoga veznog reda, ovoga je četvrtka potpisao novi višegodišnji ugovor s Dinamom', objavili su danas iz Dinama uz napomenu:

'S maksimirskim se klubom vezao još u veljači 2021. godine, potom ostao šest mjeseci na posudbi u svom Šibeniku, a Dinamu se priključio na ljeto, dakle još kao tinejdžer, s tek navršenih 19. U međuvremenu je potpisao dva naslova prvaka, dva pokala Superkupa, dvaput s Dinamom dočekao proljeće na europskoj sceni, igrao i u Ligi prvaka...'

Bulat je odigrao 73 službene utakmice uz šest postignutih golova, a pridodamo li i prijateljske dvoboje brojka se penje na 89 nastupa i sedam golova. Nogometni put usporila mu je ozljeda zbog koje je pauzirao pola godine, od ožujka do rujna 2022.

>> MAXSport – najbolje od hrvatskog nogometa! Više informacija OVDJE.

Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel/MAX Sport

Uz njegov nogometni background navijače je posebno razgalio i fair-play potezom u dvoboju protiv Osijeka jesenas na Opus Areni. Osječki su nogometaši, prilikom Dinamove akcije, na trenutak stali zbunjeni reakcijom suca nakon čega je uslijedio slobodan udarac za maksimirsku momčad u opasnoj zoni. Bulat je, međutim, prilikom izvođenja slobodnog udarca mirno dodao loptu osječkoj obrani kao znak fair-playa i zaradio pljesak publike.

'Ponosan sam i sretan što mi je klub produžio ugovor. Biti igrač Dinama velika je čast, ali i odgovornost. Veselim se novim izazovima koji nas čekaju ovog proljeća i jedva čekam da krene nastavak sezone. Moramo učiniti sve da obranimo naslov prvaka i još jednom pokažemo svima da smo najbolja momčad u ligi', istaknuo je Bulat.

>> Sve videosažetke SuperSport Hrvatske nogometne lige pogledajte OVDJE.

Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel/MAX Sport

Istovremeno su iz Dinama objavili i to kako je daroviti mladi veznjak Marko Soldo (20), koji je trenutno na posudbi u Gorici, produžio je ugovor s klubom iz Maksimira.

'Presretan sam što je klub prepoznao moj trud i rad te što je došlo do produženja ugovora. Vrlo sam im zahvalan, u budućnosti očekujem dodatni napredak u Gorici, a onda naravno, povratak na Maksimir i nastavak karijere u najvećem hrvatskom klubu!', kazao je Soldo.

Standings provided by Sofascore