TURNIR 'MLADEN RAMLJAK'

Dinamo u finalu, Talijani napali suca

06.06.2009 u 12:38

Bionic
Reading

U trećem krugu memorijalnog juniorskog turnira 'Mladen Ramljak' domaćin Dinamo uspio je održati tradiciju i plasirati se u novo, sedmo uzastopno finale. Tamo ga čeka snažni španjolski Villarreal

Od četiriju dvoboja, samo je posljednji bio rezultatski 'živ', no i ostali su se morali odigrati. Osijek je golovima Maglice i Škorića svladao reprezentaciju Albanije i izborio drugo mjesto u skupini, dok je Hajduk nakon poraza od rasterećenog Villarreala ostao na trećem mjestu. Splićani su golom svog najboljeg strijelca Lendrića vodili na poluvremenu, no Rodriguez i Barroso održali su stopostotan učinak renomiranih Španjolaca.

Red Bull je golom Aschauera svladao kijevski Dinamo i izbjegao dno druge skupine, a za finale su igrali Dinamo i Brescia. Obje momčadi u prva su dva kola upisale šest bodova, a zbog bolje gol razlike Talijanima je za završnicu bio dovoljan i bod. Bila je to čudna utakmica u kojoj je Dinamo slavio 3:1. Prvo je isključen Ruta, a nakon gola Serlinija i taj je, najbolji, igrač gostiju isključen te je Brescia nastavila s dva igrača manje. Četiri odvojena žuta kartona došla su nakon povlačenja za dres, uklizavanja s leđa, šamara i prigovora.

Dinamo je stisnuo obruč i u posljednjih deset minuta prvog poluvremena zabio dva gola. Nakon gola iz blizine kapetana Cerovca, Dinamo je u vodstvo s bijele točke doveo Andrej Kramarić, i tu su Talijani 'pukli'. Najstroža kazna dosuđena je nakon blagog potezanja u 16-ercu, goste više ništa nije moglo uvjeriti da nisu predmet sudačke sprdnje.

Nakon što su u drugom poluvremenu Dinamovci autogolom poveli sa 3:1, počeo je rat. Preostali Talijani letjeli su po terenu s namjerom da ozlijede i takav pristup donio im je još dva crvena kartona. Isključen je i jedan Dinamov igrač te je na terenu ostalo samo 15 igrača u polju. Da se sudac Jović držao zacrtanih kriterija, isključenja bi bilo još, ali peti igrač manjka u jednoj momčadi ujedno bi donio i kraj utakmice. Tako je sudac odlučio susret prekinuti nešto prije njegova isteka i završiti tu muku. Svi Talijani tada su nasrnuli na njega i pomoćnike, no ostalo je na oštrom verbalnom prepucavanju i tek ponekom naguravanju. Većih incidenata nije bilo.

Nedjeljnim dvobojima turnir završava, a raspored je sljedeći:

- za 7. mjesto (8.30): Dinamo Kijev - U-18 Albanija
- za 5. mjesto (9.45): Red Bull Salzburg - Hajduk
- za 3. mjesto (9.30) : Osijek - Brescia
- finale (11. sati): Dinamo - Villarreal