T-COM PRVA HNL - 27. KOLO

Dinamo teškom mukom do povratka na vrh

22.04.2009 u 21:21

Bionic
Reading

Dinamo je u posljednjoj utakmici 27. kola teškom mukom uspio svladati Zadar sa 2:0. Strijelac prvog pogotka bio je Bišćan, nakon velike greške Zadrova igrača Jozinovića. Ni taj pogodak nije donio rasterećenje u Dinamovoj igri, a potvrda pobjede stigla je tek u 90. minuti

Nakon što je Hajduk u popodnevnom terminu svladao Croatiju sa 5:0 te preuzeo vrh tablice, nad Dinamom je bio još veći pritisak. Međutim, da će se toliko mučiti s pretposljednjom momčadi, teško je bilo za očekivati.

Dinamova igra u prvom poluvremenu bila je beskorisna. Koliko god Dinamo imao loptu u svom posjedu, toliko su im akcije bile bezidejne i neučinkovite. Tek u nekoliko navrata domaćini su zapucali  prema Vukoviću, a jedinu lijepu Dinamovu akciju vidjeli smo u 19. minuti kada je Mandžukić škaricama zahvatio ubačaj Lovrena.

I dok je Dinamo imao terensku incijativu, bliži pogotku bili su gosti. U jednoj od rijetkih akcija koju su odigrali na Dinamovoj polovini Ćurjurić je iz daljine zaprijetio Butini, a vratar zagrebačke momčadi morao se propisno ispružiti kako bi spriječio vodstvo gostiju.

U drugo poluvrijeme Dinamo je ušao s napadačem više. Umjesto besposlenog Kovača, trener Jurčić ubacio je Sivonjića, što se i osjetilo na Dinamovoj igri. Doduše, ona nije bila ništa bolja i opasnija, ali 'modri' su još povećali posjed lopte.

I kad su tribine sa 2.000 navijača postajale sve nestrpljivije, Goran Jozinović je poklonio vodstvo Dinamu. Sammir je ubacio, Zadrov igrač uštopao loptu za Bišćana, a Dinamovom kapetanu nije bilo teško s tri metra pogoditi gol. Taj je pogodak razbudio malobrojnu publiku koja se ponadala da će Dinamo, nakon što su se njihovi ljubimci riješili pritiska, zaigrati bolje. Međutim, grdno su se prevarili.

Pokušavao je Jurčić promjenama razbuditi svoju momčad, pa je umjesto Slepičke u igru poslao Vrdoljaka, potom je ušao i Chago. Istina, zapucali su prema Vukoviću i Slepička i Badelj, ali sve su te prijetnje bile plod slučajnosti, a ne smišljene igre. Tek u 90. minuti Dinamo je potvrdio pobjedu, a strijelac za konačnih 2:0 bio je Mandžukić.

'Mi svaka tri dana moramo pobijediti, a to je teško. Posebno kada se s druge strane nađe momčad kao što je Zadar, koji se došao braniti. Ako u pola sata ne zabijete gol, nervoza raste. Ja sam igračima u pripremi rekao da se na to ne obaziru. Drago mi je da smo se presložili u drugom poluvremenu, da smo stvorili stabilnost, da smo zabili gol i utakmicu priveli kraju. Govorim o rezultatskom aspektu. Nemam velikih riječi o igri. Već je za tri, četiri dana nova utakmica i igračima sam u svlačionici rekao da se moramo okrenuti Varaždinu', rekao je trener Jurčić nakon utakmice u Maksimiru.