Jakirović iskreno

Dinamo slavi povijesni uspjeh, a trenera nešto brine: Žao mi je što igramo tako rano

23.02.2024 u 10:59

Bionic
Reading

Odmah nakon što je Dinamo izborio plasman u osminu finala Konferencijske lige svi u klubu okrenuli su se nedjeljnom derbiju SuperSport HNL-a protiv Rijeke (15 sati, MAXSport 1)

Nakon uzvratne utakmice protiv Betisa – i prolaska među 16 najboljih klubova Konferencijske lige - Dinamov trener Sergej Jakirović rekao je kako mu je to najveći uspjeh u karijeri.

>> MAXSport – najbolje od hrvatskog nogometa! Više informacija OVDJE.

'Istina, najveći je, ali nadam se da će biti i većih', kazao je Jakirović koji zaista može biti zadovoljan jer su Modri u posljednjih šest utakmica ostvarili četiri pobjede i dva remija. No, već u nedjelju u 15 sati čeka ih na Maksimiru vodeća momčad prvenstva Rijeka.

Na pitanje može li ovo biti prekretnica sezone rekao je:

'E, koliko je samo bilo tih trenutaka za koje smo mislili da će biti prekretnica. Za mene kao trenera Dinama meni je svaka utakmica najveća, meni je svaka utakmica Betis. U nedjelju je pred nama opet velika utakmica, pravi derbi i treba nam dobra energija. Rijeka ima sjajan niz, a mi ćemo napraviti sve kako bi ostvarili pobjedu', kazao je Jakirović.

No, naglasio je je da neće biti slavlja nakon Betisa.

'Nema nikakvog slavlja, izbacili smo Betis, ali nismo ništa napravili što se tiče HNL-a. Žao mi je što igramo tako rano i to već u 15 sati. No, takav je ugovor zbog TV prava. Naravno, odgovaralo bi nam da igramo nekoliko sati kasnije kako bismo se regenerirali', dodao je Jakirović.

Još se za kraj poslao jasnu poruku navijačima:

'Nadam se da ćemo se do nedjelje oporaviti i odigrati pravi derbi s Rijekom. Trebat će nam energija, dečki su motivirani, imamo još igrača, premda nas nema puno.'

Naravno, u igru su jako važna tri boda jer ipak na Maksimir dolazi vodeća momčad SuperSport HNL-a.

  • +53
Dinamo - Betis, Konferencijska liga Izvor: Pixsell / Autor: Goran Stanzl/PIXSELL