BOLJI OD OSIJEKA 2:0

Dinamo siguran, ali mogao i uvjerljivije

24.11.2010 u 16:03

Bionic
Reading

U Maksimiru su Dinamo i Osijek igrali prvu utakmica četvrtfinala hrvatskog nogometnog kupa. 'Modri' su slavili sa 2:0, a mogli su i uvjerljivije, no čak ni s bijele točke nisu uspjeli matirati Karduma

Po hladnom vremenu, pred 2.000 gledatelja Dinamo i Osijek igrali su prvu utakmicu četvrtfinala Kupa. Dinamo je igrao bez suspendiranih Sammira, Callela, Ibaneza i Cufrea, a iako je bio bolji i dominantniji, Dinamo je pobijedio samo sa 2:0. S bijele točke bio je neprecizan Sylvestr.

U 17. sekundi Andrej Kramarić je izišao sam pred vratara Karduma, ali Osječanin brani udarac sa šest metara, no već osam minuta kasnije, nakon kornera, iz gužve pogađa Tonel.

U 16. minuti Ademi je sam krenuo prema Kardumu, no nije dobro kontrolirao loptu i pokušaj 'rolice' vratar je dobro obranio.

Nedugo zatim, Dinamo je odigrao brzu 'trokut' akciju koju je Sylvestr završio dodavanjem za strijelca Badelja, no pomoćnik Žudetić podignuo je zastavicu. Već tri minute kasnije Kramarić je krenuo sam prema vratima, no osječka obrana ga je sustigla i uklonila opasnost.

U 40. minuti najbolji igrač prvog djela, Slovak Sylvestr, izborio se za loptu, dao je kratko Rukavini, koji je u solo prodoru prošao suparničkog braniča i stigao na rub peterca. Mogao je dati postavljenom Sylvestru, ali dugo razdoblje bez gola natjeralo ga je na solo završnicu, a njegov šut odbio je Osijekov stoper Pušić. Bio bi to siguran gol.

Od Osijeka nismo vidjeli previše, tek su dva puta zaprijetili Kelavi, ali ti su udarci odlazili daleko od Dinamova gola.


Nakon 15-minutnog zatišja, Osijek je došao do velike prilike za povratak u igru. Dinamov vratar Kelava neobjašnjivo je dodao loptu u noge Vidakoviću, a kasnije sjajno spasio i njegov udarac te pokušaj Antona Maglice. Zaradio je ovacije, a već u idućoj akciji Badelj je savršenu loptu dao Kramariću, koji je neometan promašio loptu.

Minutu kasnije Halilhodžić je umjesto Kramarića uveo Ettoa.

U 79. minuti Badelj je ušao u šesnaesterac, gdje ga je sleđa srušio Lukačević, ali Sylvestrov udarac s bijele točke izvanredno je obranio Ivan Kardum.

Minutu kasnije svoj debi u Maksimiru doživio je Mateo Kovačić, koji je ušao umjesto Vrsaljka.

Pet minuta prije kraja Beqiraj je lucidno prošao desnom stranom i dao povratu loptu Chagi na pet metara, ali Čaušić odbija snažan šut pola metra prije gol linije.

U idućoj akciji novi ubačaj Beqiraja propustio je realizirati Sylvestr. U završnici je Mateo Kovačić s dvije izvanserijske akcije podigao publiku na noge.

Uzvrat je za 16 dana u Osijeku.
U drugo poluvrijeme trener Karačić ušao je s jednom zamjenom, umjesto Pušića uveo je Vidakovića, a već u 47. minuti Kramarić je ponovno pobjegao gostujućoj obrani, no ovaj puta nije pogriješio. Zaobišao je golmana i iz prilično tankog kuta pogodio je za Dinamovo vodstvo 2:0.