PRESKUP

Dinamo se odrekao Rukavine: Slobodno može otići...

22.01.2014 u 14:01

Bionic
Reading

Brzonogo Dinamovo krilo Ante Rukavina odlukom kluba slobodan je igrač

U Dinamu su objavili kako je rener Zoran Mamić poslao Antu Rukavinu s priprema iz Turske natrag u Zagreb i kako Šibenčaninu žele sve najbolje u traženju novog kluba.

Podsjetimo, Ante je u Dinamo došao u kratkom trenerskom mandatu Velimira Zajeca i debitirao je u ispadanju protiv Sheriffa. U međuvremenu je upisao 113 utakmica i zabio 22 gola (veliku većinu na počecima sezona nakon čega bi redovito 'izblijedio'). te vukao zavidnu plaću koja mu je u konačnici vjerojatno i presudila.

Iako, simptomatično je da je vraćen usred priprema, možda s pokaže da je 'okidač' za rastanak bio i nekakav sukob...

Rukavinina dva gola Györu, tada se činilo da će u Dinamu dominirati...


Ante je prilično impresivan bio u europskim nastupima. 32 nastupa i osam golova, s tri pamtljive epizode. Halilhodžićevu eru započeo je s dva lijepa gola Györu u Mađarskoj, malo zatim zabio je i Villarrealu na Maksimiru. Posljednje je došla u dva dvoboja s Ludogorcem prošle sezone. Ušao je i zabio u Bugarskoj (te spriječio gol Guele za 2:1) za bod, te pogodio još dva gola u uzvratu. Da nije bilo njega, gol Vide zaprolaz ne bi vrijedio ništa i Dinamo bi ispao u prvom pretkolu. Još da je Rukavina zabio zicer Casillasu na Maksimiru... Onda bi otišao davno ranije.

Pokazao je i lidersku crtu koja nije uvijek bila u momčadskim gabaritima. Jednom je izudarao sugrađanina Ademija, jednom umalo i Alena Halilovića... Najčešće vedar i nasmijan, ali ponekad i 'osinje gnijezdo'. Prvi je nakon Štefa Deverića koji je zabijao prvenstvene golove u derbijima i za Dinamo i za Hajduk, a već dugo se kombinira s ponudama iz Španjolske. Poput Sammira, tamo će vjerojatno provesti iduće ljeto... Sretno.