rasplet domaćeg nogometa

Dinamo, Rijeka i Osijek razgrabili trofeje, Hajduku tek utješna nagrada

23.05.2019 u 10:03

Bionic
Reading

Sezonu domaćeg nogometa obilježili su dominacija Dinama u HT Prvoj ligi, Osijeka među mlađim uzrastima te riječki trijumf u Kupu. Hajduk je pak ostao praznih ruku, ali barem je pod Oreščaninom izborio nastup u Europi…

Definitivno možemo biti zadovoljni raspletom domaće nogometne sezone. Iako se u jednom trenutku činilo da je Dinamo nedodirljiv i da će uzeti sve trofeje koje bi mogao uzeti, na kraju su podijeljeni između naših najjačih klubova.

  • +26
Finale Hrvatskog nogometnog kupa, Dinamo - Rijeka, 2019. Izvor: Pixsell / Autor: Igor Kralj/PIXSELL

Naime, 'modri' su možda uzeli titulu u HT Prvoj ligi, ali Rijeka im je ove srijede po peti put preotela nogometni Kup, potvrdivši još jednom da je najopasniji suparnik 'modrima' u domaćem nogometu.

Tako ćemo prvi put nakon 2014. godine imati na otvaranju sljedeće sezone i dvoboj hrvatskog Superkupa koji se ne organizira kad netko osvoji dvostruku krunu, što je bio slučaj u prethodne četiri sezone.

Zadovoljni mogu biti i u Osijeku, jer pokazao se klub iz Gradskog vrta vladarom mlađih kategorija. Osvojile su u Slavonskom Brodu njegove mlade nade Kup u kategoriji pionira, kadeta i juniora, što jasno pokazuje koji klub u Hrvatskoj može s najviše optimizma gledati prema budućnosti.

Pri podjeli trofeja na kraju je ostao kratkih rukava Hajduk, uz ponešto gorčine zbog suđenja svojim pionirima, ali i nedovoljno dobre rezultate seniora za koje nema opravdanja.

Ipak, pod vodstvom Siniše Oreščanina spašena je sezona od potpune katastrofe i osiguran nastup u kvalifikacijama za Europsku ligu pa i Splićani u uzlaznoj putanji dočekuju ljetnu stanku i pripreme za sljedeću sezonu.

Uživajte u omiljenom sportskom sadržaju u HD kvaliteti slike na MAXtv-u. Aktivirajte sportski paket ili saznajte više informacija o MAXtv-u

Dodatno zadovoljstvo Hajduk može dobiti već ove nedjelje (Arenasport 3, 19 sati) kada sezona završava derbijem protiv Dinama u kojem protiv pomalo uzdrmane Bjeličine momčadi eventualnom pobjedom može u potpunosti popraviti dojam i osigurati treće mjesto u HT Prvoj ligi te pokazati rivalima da sljedeće sezone i Splićani imaju namjere sudjelovati u podjeli trofeja…