BESMISLICE

Dinamo pustio Arsenalu? Ma dajte, budite ozbiljni!

26.07.2010 u 17:28

Bionic
Reading

Prema izjavi Zdravka Mamića, Uefa sumnjiči njega i Dinamo da su svojedobno pustili Arsenalu prvu utakmicu kvalifikacija za Ligu prvaka. Po toj logici ondašnjih 0:3 veliko je iznenađenje u europskom nogometu, a namještanjem pobjede Engleza netko je zgrnuo veliku lovu

DINAMO - ARSENAL 0:3

ZAGREB; Stadion u Maksimiru. Gledatelja: 35.000; Sudac: Vassaras (Grčka)
Strijelci: 0:1 Fabregas (63), 0:2 Van Persie (65), 0:3 Fabregas (79)
Dinamo: Turina, Ćorluka, Nowotny, Cvitanović, Etto, Buljat (od 90. Vukojević), Mamić, Čale (od 90. Carlos), Modrić, Vugrinec (od 27. Agić), Eduardo
Arsenal: Almunia, Eboue, Kolo Toure, Djourou, Hoyte, Hleb, Gilberto Silva, Fabregas, Rosicky (od 82. Flamini), Van Persie, Adebayor (od 82. Alladiere)

'Na razgovorima u Uefi osim mog brata Zokija bili su još neki iz brončane generacije, tamo je bilo stotine Hrvata. Reći ću samo da je tamo bio i Ivan Turina jer je pod sumnjom utakmica Dinamo - Arsenal. Zanimalo ih je jesam li ja u poluvremenu ušao u svlačionicu i tražio da puste utakmicu Arsenalu', izjava je Zdravka Mamića vezana uz navodno namještanje utakmica Dinama, o čemu glavninu istrage vodi njemačko tužilaštvo.

Nakon što se kao sporna pokazala prva utakmica prošlogodišnjeg finala kupa, u kojoj je Dinamo pobijedio Hajduk 3:0, navodno je iz Njemačke procurila vijest da je pod povećalom i susret Dinama i Arsenala. Podsjetimo, nakon prvih 45 minuta susreta na Maksimiru bilo je 0:0, a 'topnici' su u drugom dijelu zabili tri laka komada. Dva je zabio Fabregas, a jedan Van Persie.

Ako je Uefa zaista zatražila istragu te utakmice, onda valja vjerovati da se netko opako obogatio na velikom europskom iznenađenju. Po toj logici Dinamo je bio favorit, jer svatko pametan bi zaključio da su kladioničarski koeficijenti veliki kad je u pitanju iznenađenje, a ne neki očekivani rezultat. Po nama, baš kao što je slučaj i s velikom većinom ljubitelja nogometa, Arsenal je bio taj favorit i malo tko je vjerovao da Dinamo može proći londonskog giganta. Čak i unatoč tome što je to bio jedan od najjačih modrih sastava svih vremena.

Dakle, ili je priča o Turini i razgovoru s Uefinim inspektorima patka, ili je netko u Nyonu polupao lončiće. Ili postoji i treća varijanta koju ćemo tek saznati. Ovako, cijela priča izgleda prilično neozbiljno!