PREVIŠE PROMAŠAJA

Dinamo propustio veliku šansu, PSV se izvukao na Maksimiru

24.10.2013 u 22:41

  • +9

3. kolo Europske lige, Dinamo - PSV

Izvor: Cropix / Autor: Srdjan Vrancic / CROPIX

Bionic
Reading

Nogometaši Dinama odigrali su na Maksimiru bez golova protiv PSV-a u 3. kolu skupine B nogometne Europske lige te tako ostali na dnu ljestvice

'Modri' su pred praznim maksimirskim tribinama osvojili svoji prvi bod u ovosezonskom izdanju Europske lige, no definitivno su mogli i više. Dinamo je bio bolja momčad protiv blijedog nizozemskog PSV-a, a trenerski dvojac koji je ponovo preuzeo kormilo, Zoran Mamić i Damir Krznar, može žaliti što u svom drugom mandatu nisu startali s tri osvojena boda.

Dinamo je bio potpuno dominantan u prvom poluvremenu, PSV-a praktički nije bilo na terenu. U 11. minuti Soudani je opasno zaprijetio nakon kornera, no njegov udarac otišao je iznad gola. Dvije minute kasnije Antolić je odlično probio stranu, došao do peterca, ubacio u sredinu, ali nikog nije bilo na povratnoj lopti.

U 21. minuti Sammir je prošao kroz obranu gostiju, no zapeo je na zadnjem koraku pa je njegov udarac krajnjim naporom obranio gostujući vratar Tyton. Najveću šansu 'modri' su imali u 31. minuti, kada su išli 4 na 2, no Soudani se odlučio sam završiti akciju umjesto dodavanja slobodnim suigračima, a Tyton mu je obranio.


Drugi dio Fernandes je otvorio udarcem glavom nakon kornera, no nedovoljno opasnim da zaprijeti gostujućem vrataru. U 60. minuti Čileanac se opet izborio za udarac, ovaj put s ruba kaznenog prostora, no lopta je otišla visoko iznad gola.

Prva ozbiljna prilika za PSV viđena je u 62. minuti nakon sumnjivo izborenog slobodnog udarca, kojeg je pucao Depay, malo iznad grede. U 75. minuti Toivonen je zaprijetio glavom, ali Zelenika je bio na pravom mjestu. Dinamo je u samoj završnici stvorio nekoliko gužvi, a u trećoj minuti sudačke nadoknade Ademi je opasno zaprijetio šutom s ruba kaznenog prostora, ali Tyton mu je obranio i tako osigurao bod svojoj momčadi.


U drugoj utakmici skupine B Ludogorec je nastavio svoju europsku sezonu iz snova. Golom Hriste Zlatinskog svladali su Bugari ukrajinski Černomorec u gostima i tako stigli do svoje treće pobjede pa sigurno drže vrh grupe s 9 bodova, dok PSV ima 4, tri više od Dinama, koji će se za dva tjedna pobjedom u Eindhovenu pokušati vratiti u igru za prolazak dalje.

Europska liga, 3. kolo, skupina B:

Dinamo – PSV 0:0

Černomorec – Ludogorec 0:1 (Zlatinski 45)

Skupina B
Dinamo Zagreb PSV 0:0
Chernomorets Odessa Ludogorets Razgrad 0:1
Utk. Pob. Ner. Izg. Bod.
1. Ludogorets Razgrad 3 3 0 0 9
2. PSV 3 1 1 1 4
3. Chernomorets Odessa 3 1 0 2 3
4. Dinamo Zagreb 3 0 1 2 1
Sljedeće utakmice
7.11. PSV Dinamo Zagreb
7.11. Ludogorets Razgrad Chernomorets Odessa