PORAZ 'MODRIH'

Dinamo primio četiri gola, Šimunić isključen nakon gužve

21.01.2014 u 17:27

Bionic
Reading

Dinamo je u prvoj pripremnoj utakmici u Turskoj doživio poraz 4:2 od Züricha. Nakon lošeg prvog dijela u nastavku je Duje Čop zabio dva gola, ali to nije bilo dovoljno da se spriječi slavlje švicarske momčadi

Igrala se 21. minuta kada je nakon nekoliko odbijanja lopta na 20-tak metara para pred Chiumienta koji preciznim i odmjerenim udarcem iz prve loptu od vratnice šalje u mrežu. Dvije minute kasnije – 2:0 za Zürich. Švicarci su odigrali brzu kontru po lijevoj strani, Gavranović je uposlio Benita koji je projurio stranom i povratnom u sredini opet našao Gavranovića koji preciznim udarcem s nekih 7-8 metara šalje loptu u mrežu.

Dinamo je u nastavak susreta ušao puno agresivnije, no Zürich je zabio novi pogodak. Izuzetno brzi Henrique se u 52. lakoćom riješio svog čuvara u kaznenom prostoru i s nekih 12-13 metara iskosa preciznim udarcem pogodio suprotni kut.
Modri se nisu predali. U 61. minuti – kazneni udarac za Dinamo. Murić je ostao jedan na jedan s igračem Züricha koji ga nije mogao drugačije zadržati nego ga srušiti i sudac je pokazao na bijelu točku s koje Čop sigurno zabija za 1:3. Šest minuta kasnije Murić ostavlja loptu Pintu, ovaj iz prve ubacuje, a Čop prekrasnim skokom i udarcem glavom šalje opet loptu u mrežu.


Minutu nakon gola došlo je do općeg naguravanja. Nervozni Chikhaoui je nakon duela na podu udario Limu, svi su odmah skočili, a posebno je suigrača branio kapetan Šimunić. Rezultat svega bila su isključenja za Šimunića i vrlo nekorektnog Chikhaouija, ali umjesto njih su ušli drugi igrači; umjesto Joea mladi Luka Capan.

Dinamo je sve više stiskao i tražio izjednačujući pogodak da bi u posljednjim minutama nes(p)retno primio četvrti gol. Henrique se raspravljao sa sucem je li bio prekršaj, a igrači Züricha su za to vrijeme brzo izveli aut, nije bilo zaleđa, Kukuruzović je ostao sam iskosa, ali skroz blizu Mikuliću koji brani prvi, no ne i drugi pokušaj.

Dinamo: Sandomierski - Pinto, Addy, Taravel (od 26. Šimunić), Lima - Ademi, Pavičić, Halilović - Soudani, Rukavina, Beqiraj; drugo poluvrijeme: Sandomierski (od 64. Mikulić) - Pinto, Addy, Šimunić (od 68. Capan), Lima - Pamić, Antolić, Brodić - Fernandes (od 64. Mamić), Murić, Čop