POGLEDAJTE SVE GOLOVE

Dinamo preokrenuo u Zaprešiću; hrvatskog prvaka nije zaustavio šokantan početak

16.08.2019 u 21:50

Bionic
Reading

U prvoj utakmici petog kola Hrvatski Telekom Prve lige u Zaprešiću je Dinamo došao do nove prvenstvene pobjede te je svladao Inter 2:1

U Dinamu vlada euforija zbog Europe, Bjeličina družina stigla je na korak do najbogatijeg i najatraktivnijeg nogometnog natjecanja Lige prvaka i jasno je da se 'modrima' teško koncentrirati na obveze u domaćem prvenstvu. No posao u HT Prvoj ligi prije prvog dvoboja play-offa s Rosenborgom, uspješno je obavljen.

Najjačoj hrvatskoj momčadi nije smetalo ni to što je zamijenjeno domaćinstvo pa se utakmica igrala u Zaprešiću, a ne na Maksimiru, kao ni to što je trener Dinama ispromiješao sastav kako bi neke ključne zvijezde odmorio za europski ogled u srijedu.

Ipak, nije sve krenulo idealno za goste. Uspavaniji ulazak nogometaša Dinama u utakmicu, odmah su iskoristili Zaprešićani te su već u osmoj minuti stigli do vodstva. Serderov je ubacio s lijeve strane, Conev neometan visoko skočio i glavom svladao Zagorca.

Izvor: Društvene mreže / Autor: Vimeo

Gosti su se brzo trgnuli, uspostavili dominaciju i počeli stvarati opasnosti pred golom vrlo dobrog Freliha. Pokušavali su Gojak, Kadzior, Majer i Moubandje, ali rezulat se nije mijenjao.

No u 41. minuti i obrana Intera je kapitulirala. Majer je poslao fantastičnu loptu sa Dinamove polovice za Atiemwena koji je izbjegao zaleđe, u trku zaobišao vratara te poslao loptu u mrežu za izjednačenje.

Izvor: Društvene mreže / Autor: Vimeo

U drugom dijelu Dinamo je krenuo žestoko, ali je udarac Gavranovića u 48. minuti zaustavio Frelih. Samo minutu kasnije 'žuti' su ostali s desetoricom, jer je drugi žuti karton zbog neopreznog igranja rukom zaradio Galić.

Modri' su brojčanu nadmoć naplatili jako brzo, u 50. minuti. Nakon ubacivanja iz slobodnog udarca na pravom mjestu bio je Atiemwen za preokret hrvatskog prvaka.

Izvor: Društvene mreže / Autor: Vimeo

Dinamo je krenuo po još jedan pogodak s kojim bi riješio sve dvojbe oko pobjednika, blizu su tome bili Theophile pa Gavranović, ali Inter nije popustio te je na ulazu u zadnjih desetak minuta zadržao nadu da može barem do boda.

U 80. minuti Majer je i sjajno pogodio škaricama, ali je pogodak poništen zbog zaleđa asistenta Marina. Šteta, jer bio je to lijep gol.

  • +9
Inter - Dinamo, 5. kolo HT Prve lige, 2019/20. Izvor: Pixsell / Autor: Igor Kralj/PIXSELL

Do kraja susreta Dinamo nije dozvolio novi šok te je stigao do četvrtog prvenstvenog trijumfa (uz jedan remi) s kojim se učvrstio na ljestvici HT Prve lige.

Vodeći Dinamo sada ima 13 bodova, četiri više uz utakmicu više od drugog Hajduka i treće Rijeke, dok je Inter pretposljednji deveti s dva boda, jednim više od posljednjeg Varaždina koji će u subotu ugostiti Lokomotivu.

Hrvatska 1. liga

Dinamo Zagreb-Inter Zaprešić20:00
Inter Zaprešić-Dinamo Zagreb1:2
Utk.Pob.Ner.Izg.Bod.
1.Dinamo Zagreb541013
2.Hajduk43019
3.Rijeka43019
4.Gorica42117
5.Osijek42117
6.Istra 196142026
7.Lokomotiva41033
8.Slaven Belupo41033
9.Inter Zaprešić50232
10.Varaždin40131

Sljedeće utakmice

17.8.Varaždin-Lokomotiva
17.8.Istra 1961-Slaven Belupo
18.8.Hajduk-Gorica
18.8.Rijeka-Osijek
24.8.Osijek-Hajduk