dobar posao na Maksimiru

Dinamo potpisao s velikim pojačanjem za budućnost; odbio je Inter i Bayern kako bi u Zagrebu nastavio svoj nogometni put

25.06.2020 u 14:43

Bionic
Reading

Dinamo je potpisao novi petogodišnji ugovor s Joškom Gvardiolom koji je već na meti brojnih velikana

Dinamo je ponovno prvak Hrvatske i to po 14. put u posljednjih 15 godina. 'Modri' su i matematički osigurali novi naslov prvaka Hrvatski Telekom Prve lige, a iz Kupa su ispali pa se već lagano okreću novoj sezoni i pojačanjima za novi pohod na Ligu prvaka. Jedno od pitanja koje treba riješiti uoči nove sezone jest i ono novih ugovora s talentiranim i kvalitetnim igračima koje Dinamo ima na raspolaganju.

Jedan od takvih je i Joško Gvardiol koji je s Dinamom potpisao novi petogodišnji ugovor. 19-godišnji branič je Dinamovo dijete i nakon što je prošao Dinamovu školu, u listopadu 2019. godine debitirao je i za seniore. Bilo je to u susretu protiv Gorice, da bi dva tjedna kasnije zabio i svoj prvi gol protiv zaprešićkog Intera. Gvardiol slovi za jednog od najvećih Dinamovih talenata.

'Svako dijete koje se bavi nogometom u Zagrebu sanja da zaigra za Dinamo. Svoj sam san ispunio kada sam debitirao, a ovaj potpis znači da je sve do sada na obostrano zadovoljstvo. Nikada nisam žurio i stvari sam prihvaćao kakve jesu', rekao je Gvardiol na potpisu ugovora.

Za Gvardiola su se već interesirali velikani poput milanskog Intera i Bayerna, ali on je odlučio ostati u svojem Dinamu.

'Želim se afirmirati u Dinamu, vratiti klubu sve što je uložio u mene pa tek onda mogu razmišljati o onome što me čeka. Zaista sam sretan i ovim putem želim se zahvaliti svojoj obitelj koji su mi uvijek bili potpora, suigračima i trenerima te klubu.'

Zadovoljstvo Gvardiolovim ostankom je izrazio i sportski direktor Dinama Zoran Mamić.

'Ovo je velika stvar za naš klub. Joško se razvio u igrača kojem je samo nebo granica. Sretni smo što je odabrao Dinamo za nastavak svojeg razvojnog puta. Siguran sam da ćemo svi biti sretni i ponosni njegovim igrama u dresu Dinama', komentirao je Mamić.