ODLAZI U SERIE A

Dinamo ostao bez još jednog mladog igrača; većina stručnjaka predviđala mu je vrhunsku karijeru

09.08.2018 u 12:10

Bionic
Reading

Mladi golman Dinama Adrian Šemper sljedeće sezone borit će se za priliku i novo dokazivanje u talijanskom klubu Chievo iz Verone

Nakon milijunskih transfera ovog ljeta poput Benkovića, Sose, Ćorića i drugih još jedan mladi igrač napustio je zagrebački Dinamo. Naime, prema pisanju talijanskih medija 20-godišnji Adrian Šemper već je stigao u Italiju gdje se očekuje kako će uskoro i službeno postati novi golman kluba Chievo. No, svakako treba reći kako se radi o posudbi s opcijom otkupa sljedećeg ljeta. Tako je Chievo upsio biti brži i konkretniji od bundesligaša Werdera koji je također želio dovesti na posudbu ovog 194 visokog golmana.

Također treba reći kako će Šemperu konkurencija biti 39-godišnji Stefano Sorrentino te 11 godina mlađi Andrea Seculin.

Hoće li Chievo otkupiti Šempera u ljeto 2019. od Dinama nije poznato, ali je zato poznato da je cijena za nadarenog golmana oko dva milijuna eura (prema Transfermarktu Šemperova cijena je 800.000 eura).

No, ako se Šemper – koji je jedno vrijeme bio prvi Dinamov golman – pokaže kao pun pogodak nema sumnje kako se s posudbe neće vratiti. U ovom trenutku posudba u talijansku Serie A je ionako najbolja opcija za njega jer ipak su u velikoj prednosti trenutačno Dominik Livaković i Danijel Zagorac.

  • +16
Dinamo - Istra 1961, 2. kolo HT Prve lige, 2018/19. Autor: Boris Kovacev / CROPIX