VELIKI ISPIT U LYONU

Dinamo odmah u okršaju najmlađih momčadi Lige prvaka!

12.09.2016 u 16:27

Bionic
Reading

Aktualni prvak Hrvatske Dinamo započet će svoj nastup u grupnoj fazi Lige prvaka ove srijede gostovanjem u Lyonu, a ta će utakmica biti zanimljiva i zato što se radi o dva najmlađa sastava u elitnom klupskom nogometnom natjecanju...

Nakon poraza za vikend, Lyon i Dinamo okreću se međusobnom okršaju koji je na rasporedu ove srijede. Domaćin će što prije pokušati zaboraviti debakl protiv Bordeauxa u subotu, 'modri' neugodan poraz od Osijeka, a pobjeda na otvaranju grupne faze Lige prvaka i za jedne i za druge najbolji je način za krenuti dalje.

Ovaj dvoboj bit će zanimljiv zato što se radi o dva najmlađa sastava Lige prvaka. Lyon ima najmlađu prijavljenu momčad koja u prosjeku ima 20.75 godina, dok je Dinamo u toj kategoriji na drugom mjestu s prosjekom 22.33 godine.

Zanimljivo, u istoj grupi nalazi se i najiskusnija momčad cijelog natjecanja, talijanski Juventus s prosjekom 28.31, dok Sevilla s 25.17 godina spada u srednje zrele ekipe.

Što se vrijednosti momčadi tiče, kao i europskog iskustva, Dinamo je naravno apsolutni autsajder skupine kojem sigurno nisu pomogle prodaje Pjace i Roga, no nogomet je igra u kojem se iznenađenja svakodnevno događaju pa Kranjčar i njegovi igrači jedva čekaju srijedu i prvi europski ispit u Lyonu...