INCIDENT NA POLJUDU

Dinamo o napadu na kadete u Splitu; Hajduk zna tko je sve zakuhao!

26.11.2014 u 19:08

Bionic
Reading

Povodom odigranih utakmica mlađih kategorija Hajduka i Dinama na pomoćnom terenu Poljuda, koji je završio incidentom na kraju susreta kadetskih momčadi, oglasili su se priopćenjem iz maksimirskog kluba, ali i iz Splita

Podsjećamo, na utakmici 1. HNL kadeta Dinamo je stigao do velike pobjede protiv najvećeg rivala 4-2, a mladi nogometaši maksimirskog kluba pobjedu su odlučili proslaviti pjesmom ispred malobrojnih navijača (Nebo se plavi...).

Hajdukovi navijači to su shvatili kao provokaciju te je njih desetak preskočilo ogradu, a pravovremenom reakcijom redara i policije spriječen je fizički obračun s Dinamovim igračima.

Iz Dinama su se ekspresno oglasili priopćenjem:

'GNK Dinamo se želi zahvaliti HNK Hajduk na gostoprimstvu i načinu na koji su primili našu delegaciju na danas odigranim utakmicama mlađih kategorija. Također, GNK Dinamo se želi zahvaliti i splitskoj policiji na besprijekornoj organizaciji susreta.

Od dolaska u Split pa do povratka kući Modri su se osjećali izuzetno ugodno i na tome se zahvaljujemo našim sportskim rivalima iz Splita. Nažalost, na kraju utakmice umalo je došlo do incidenta koji osuđujemo jer smatramo kako slavlje djece nakon pobjede na nogometnom terenu ne može i ne smije biti razlog za nasilje nad njima.

Unatoč tome, sigurni smo kako to neće pokvariti ukupni dojam i lijepe uspomene koje naša delegacija nosi iz Splita.'

Oglasili su se i iz Hajduka, prema njima je incident zakuhao Dinamov trener Jozo Bandić.

'Nakon utakmice koja je bila korektna s obje strane, gostujući trener Jozo Bandić uputio je kadete Dinama da zapjevaju prema navijačima. Toj odluci su se začudili iz ostatka gostujućeg stožera, kao i iz Hajdukovog. Nekoliko navijača reagiralo je na provokaciju mladih igrača Dinama, no ostalo je sve u domeni verbalnog', napisali su na web stranici splitskog kluba.