SVE JE ISTO K'O I LANI...

Dinamo nemoćan: Trese li se klupa Zoranu Mamiću?

14.05.2014 u 11:45

  • +12

Finale hrvatskog nogometnog kupa, HNK Rijeka - GNK Dinamo

Izvor: tportal.hr / Autor: tportal.hr

Bionic
Reading

Dinamo je osvojio deveti uzastopni naslov hrvatskog prvaka, u Europi se ponovno proveo kao bos na žeravici, a u finalu kupa je uglavnom - nemoćno figurirao

Dinamo je još uvijek nedodirljiva instanca hrvatskog nogometa, ali monopolistima iz Maksimira umakla je dvostruka kruna. Često rezultat izmakne u nedostatku sreće i 'milijun detalja' koji nogomet čine zanimljivim, no ovaj puta nije bilo tako. Rijeka je posve nadigrala Dinamo u dva dvoboja finala i zasluženo raspametila svoje navijače petim kup trofejem u povijesti.

Dinamo i njegov trener Zoran Mamić u prvom su dvoboju uzaludno i sporo vrtjeli loptu oko Rijekine zone da bi prvu priliku stvorili tek u 91. minuti s dva igrača više. Nije ušla, Riječani su slavili na Maksimiru, a u međuvremenu je došao i Dinamov poraz od Istre.

Došao je uzvrat na Kantridi, najvažniji Dinamov dvoboj ovoga proljeća, i Rijeka je očitala novu lekciju gostima dozvolivši im tek dvije prilike i svladavši ih s 2:0. Ode kup...


'Iznimno cijenimo sportske i ljudske kvalitete našeg trenera, ali na žalost uočili smo evidentan pad forme i ne smijemo si dozvoliti eventualno sličan rasplet tijekom jeseni jer o Europi ovisi naša sudbina. S velikom žalošću moram konstatirati da Dinamo traži novog šefa struke,' ZVUČAO BI otprilike 'emotivan' istup Zdravka Mamića da je na klupi Dinama netko s potrošnog lagera imena koje s u Dinamu godinama vrte upornošću perpetuum mobilea.

Ovako, čujemo da je iza nas 'najbolji finale kupa u povijesti', i 'kako je Dinamo izgledao odlično obzirom na okolnosti'. Okolnosti su, uči nas Zdravko, veliki rizik u koji je klub ušao zimskom doselekcijom u cilju europskog juriša, te ozljede i pehovi. O selekciji su odlučivali isključivo on i brat, kao i godinama ranije kada su cijenu plaćali treneri. Tko će Dinamo povesti u novu sezonu? To zna samo jedan čovjek... Maksimalno dvojica.