STIŽU MILIJUNI EURA

Dinamo napravio jedan od najvećih transfera u svojoj povijesti; čeka se samo službena potvrda klubova

24.09.2020 u 21:26

Bionic
Reading

Dinamov branič Joško Gvardiol (18) novi je igrač RB Leipziga i čeka se samo službena potvrda klubova da su usuglašeni svi detalji oko transfera i da je pao potpis

Ono o čemu se i pisalo zadnjih tjedana na kraju se dogodilo. Mladi stoper zamijenit će HT Prvu ligu s Bundesligom. Dinamo je prihvatio unosnu ponudu bogatog njemačkog prvoligaša kako bi zakrpao rupu u blagajni koja je nastala nakon ispadanja u kvalifikacijama za Ligu prvaka.

Kako saznajemo, hrvatski prvak će na ime odštete dobiti 19 milijuna eura, ali bi se to uz razne bonuse moglo popeti čak do 25 milijuna eura. Spomenimo da je najskuplji transfer hrvatskog nogometaša bio onaj Marka Pjace iz Dinama u Juventus za 23 milijuna eura.

No to nije sve, 'modri' imaju pravo i na 10 posto od sljedećeg transfera Gvardiola ako će iz Leipziga odlaziti u neki drugi klub.

Inače, Gvardiola će u Njemačkoj dočekati Dani Olmo koji je u ovog bundesligaša također stigao iz Maksimirske 128 u siječnju ove godine za 21 milijun eura.

  • +6
Dinamo - Slaven Belupo (HT Prva liga - 5. kolo) Izvor: Pixsell / Autor: Igor Kralj/PIXSELL

Dodajmo da je Gvardiol prije par mjeseci potpisao višegodišnji ugovor s Dinamom do ljeta 2025., ali već sada odlazi iz najtrofejnije hrvatske momčadi i prije nego što je odigrao nekoliko pravih sezona u 'modrom' klubu. Dobra vijest, osim milijuna, da mladi branič ostaje u hrvatskoj momčadi najmanje do zime.