borba za ligu prvaka

Dinamo nadomak 15 milijuna eura; navijači u šoku zbog cijena ulaznica na crnom tržištu

28.08.2018 u 11:43

Bionic
Reading

'Modri' večeras od 21 sat na Maksimiru protiv švicarskog prvaka Young Boysa igraju uzvratnu utakmicu doigravanja za plasman u Ligu prvaka. Prije tjedan dana u Bernu je Dinamo odigrao 1:1 i realnost je da su 'modri' vrlo, vrlo blizu Ligi prvaka. Prepoznali su to i navijači, Maksimir je rasprodan, a na crnom tržištu ulaznice za ovaj susret prodaju se i po deset puta većoj cijeni

Dinamo i Young Boysi u Bernu su prošlog tjedna odigrali zanimljivu utakmicu u kojoj su obje momčadi imale periode bolje igre, a koja je na kraju završila remijem. Već u drugoj minuti Mbabu je doveo domaćina u vodstvo, a Dinamo je od ranog potopa spasio sjajni golman Zagorac. Kako je vrijeme odmicalo Dinamo je djelovao sve bolje i zasluženo je krajem prvog poluvremena izjednačio preko Oršića koji je iskoristio sjajno proigravanje Hajrovića. Imali su i igrači Young Boysa i Dinama prilike za pobjednički pogodak, no u nastavku se mreže nisu tresle pa će se odluka o prolasku u grupnu fazu Lige prvaka donijeti na Maksimiru.

Između dvije utakmice s Young Boysima momčad Dinama uspješno je odradila prvenstveni susret s Lokomotivom iako je Bjelica odmorio sve prvotimce osim vratara Zagorca koji je ionako bio besposlen. Dinamo je dominirao tijekom cijele utakmice i zasluženo je pobijedio precizno izvedenim jedanaestercem ljetnog pojačanja Petkovića. U pozitivnom ozračju Bjelica i njegovi igrači čekaju uzvrat protiv švicarskog prvaka budući da su svi njihovi prvenstveni rivali tijekom vikenda propustili pobijediti, pa je Dinamo ostao osamljen na vrhu tablice, piše portal Dvoznak.com.

Nenad Bjelica nije krio zadovoljstvo činjenicom da će njegova momčad imati veliku pomoć s tribina.

'Očekujem da igrači daju svoj maksimum i da njihovo zalaganje bude na vrhunskom nivou. Svi to zaslužujemo uz veliku pomoć navijača. Spremni smo, jedva čekamo utakmicu i nadamo se da će biti pozitivan ishod. Jedan čovjek ništa ne može napraviti, mi smo ekipa, zajedno pobjeđujemo i zajedno gubimo. Svi u klubu smo kreatori dobre atmosfere i igara. Igrači su najzaslužniji svojim radom i zalaganjem na terenu, pokazuju veliku emociju i pripadnost bojama kluba iako nisu ponikli u klubu. Radi se o velikim profesionalcima i karakternim dečkima. Uspjeli smo probuditi zagrebačku publiku koja će doći u velikom broju. Kad je pun stadion, postoji velika inspiracija i motivacija, ne može biti nikakvo opterećenje kad vas navijači nose', kazao je trener Dinama.

Ulaznice za utakmicu s Young Boysima rasprodane su, očekuje se oko 30,000 navijača. Interes je, naravno, puno veći te su cijene ulaznica na crnom tržištu doslovno eksplodirale. Tako se one za tribinu Istok, koje su u prodaji stajale 40 kuna sada kod 'tapkaroša' mogu kupiti po cijeni od 300 do 400 kuna! Tako je bilo u ranim jutarnjim satima, a kako je dan odmicao i cijena je rasla...

Budući da Dinamo ima odličan rezultat iz prve utakmice, ne očekuje se da će Bjelica raditi promjene u početnom sastavu i sustavu igre. Na golu Dinama sigurno će ostati Zagorac budući da se Livaković ozlijedio i nije trenirao posljednjih dana. Znakovito je da je protiv Lokomotive trener Dinama isprobao i sustav igre s dva klasična napadača, Budimirom i Petkovićem, što je opcija i za utakmicu s Young Boysima ako u završnici rezultat ne bude dobar za njegovu momčad. Manjih problema s ozljedama proteklog su tjedna imali branič Theophile i veznjak Ademi, no oni bi trebali biti u konkurenciji za nastup protiv Young Boysa.

  • +11
Young Boys - Dinamo Izvor: Pixsell / Autor: EXPA/PIXSELL

Tako bi momčad Dinama za večerašnji ogled trebala istrčati u sastavu: Zagorac; Stojanović, Theophile-Catherine, Dilaver, Leovac; Ademi; Hajrović, Olmo, Gojak, Oršić; Gavranović. Dotični će se boriti i za nagradu od 15 milijuna eura, toliko Uefa nagrađuje klubove koji će osigurati igranje u Ligi prvaka. Ako to nije dovoljan motiv...

Young Boysi propustili su iskoristiti prednost domaćeg terena pred tjedan dana, te sada Seoaneova momčad mora tražiti pobjedu ili remi s dva ili više pogodaka na Maksimiru za prolaz u grupnu fazu Lige prvaka. Između dvije utakmice s Dinamom momčad Young Boysa odigrala je prvenstveni susret sa Xamaxom, a trener Seoane odlučio je za vikend odmoriti svoje standardne prvotimce. Čak sedam igrača koji su igrali protiv Dinama nisu započeli utakmicu sa Xamaxom, no u završnici susreta Seoane je posegnuo za opasnim ofenzivcima Sulejmanijem i Hoarauom i to mu se isplatilo jer je njegova momčad na kraju uvjerljivo slavila i s pet postignutih pogodaka napunila se samopouzdanjem za nadolazeći susret u Zagrebu.

Prilikom najave uzvrata Seoane se osvrnuo na prošlotjednu utakmicu s Dinamom.

'Igrali smo dobro i u drugom poluvremenu, imali smo dobrih prilika ali je bitno da budemo učinkovitiji. Čeka nas teška utakmica. Tražimo napredak na većoj razini. Prošle smo sezone osvojili naslov prvaka Švicarske, a sada želimo napraviti korak naprijed', optimističan je trener Young Boysa.

Odlična je vijest za Seoanea da za uzvrat može računati na odličnog napadača Assalea koji je prošle sezone bio najbolji strijelac momčadi. Najveći je problem za goste upitnik kraj mogućnosti nastupa iskusnog stopera Von Bergena koji nije posljednjih dana trenirao punim intenzitetom.