posljednje kolo

Dinamo na Varaždin ide u najjačem sastavu, a Osijek protiv Šibenika traži iskupljenje; evo gdje gledati današnje utakmice HT Prve lige

19.12.2020 u 11:12

Bionic
Reading

Danas se igraju dvije utakmice 16. kola Hrvatski Telekom Prve lige. Posljednje je ovo kolo jesenskog dijela prvenstva. Prvu utakmicu danas igraju Osijek i Šibenik (Arenasport 3, 15 sati), dok Dinamo na Maksimiru dočekuje Varaždin (Arenasport, 17.05 sati)

Osijek u Gradskom vrtu dočekuje Šibenik (Arenasport, 15 sati). U prošlom je kolu momčad Nenada Bjelice doživjela prvi poraz nakon čak 12 utakmica. Kobna je bila Gorica, koja je slavila čak 4:1.

'Svi znamo da u Velikoj Gorici nije bilo dobro, no ta pljuska možda i nije loša u određenom kontekstu', kazao je u najavi današnje utakmice trener Osijeka Nenad Bjelica i dodao:

'Želimo sebi i našim navijačima prirediti još jedno zadovoljstvo s pobjedom na oproštaju. Znamo da moramo naporno raditi i pokazati maksimalno zalaganje da bismo došli do tri boda s kojima bismo dobili dodatni vjetar u leđa za sve ono što nas očekuje na proljeće.'

Prilika je ovo da Osijek uoči zimske stanke započne novi niz...

  • +5
Gorica - Osijek (15. kolo, HT Prva liga) Izvor: Pixsell / Autor: Marko Prpic/PIXSELL

'Moramo biti dominantni, poduzetni i dati sve od sebe, to uvijek zahtijevamo od igrača. Trebat će nam i ovaj puta puno discipline i angažmana na terenu da bismo dobili utakmicu. Igrači Šibenika možda nemaju natjecateljski ritam jer su imali problema s koronom, ali im to daje određenu svježinu s druge strane. Vjerujem da ćemo biti bolji i ostvariti pobjedu', razmišlja Bjelica i zaključuje:

'U fazi smo natjecanja kada ne možemo previše stezati igrače. Išli smo na određeno rasterećenje, kako bismo ih učinili gladnijima u smislu onoga što želimo. Možda će biti nekih malih promjena u sastavu jer je primjetno da je nekim igračima sezona malo preduga. Neki su imali jesen kao nikada do sada, a pojedinci su se tek vratili nakon ozljeda. Vjerujem da ćemo biti pobjednički nastrojeni i ostvariti planirano.'

Sve utakmice UEFA Europske lige i Hrvatski Telekom Prve lige ekskluzivno možete gledati na MAXtv-u (Arenasport). Više informacija OVDJE.

Šibeniku će ovo biti prva utakmica nakon čak tri tjedna prisilne stanke. Zbog pauze uzrokovane koronavirusom, nogometaši Krunoslava Rendulića preskočili su gostovanje u Kranjčevićevoj kod Lokomotive, a potom i dvostruki dvoboj s Istrom 1961, u prvenstvu i Kupu.

'Nije ovaj kraj godine dobar za nas. Međutim, ni u Osijeku nećemo odustati od naše ideje koju gajimo od početka sezone, a to je da u svakoj utakmici idemo po pobjedu. Ako nemate takav stav, onda vam je bolje ostati kući nego ići na putovanje. Jasno, teško je procijeniti kako će ekipa reagirati nakon duge pauze', ističe trener Šibenika Krunoslav Rendulić.

  • +5
NK Šibenik - NK Gorica; HT Prva liga, 20.11.2020. Izvor: Pixsell / Autor: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

I početni će sastav, vrlo je vjerojatno, doživjeti prisilne promjene. Igrači koji su preboljeli koronu nisu u optimalnom stanju, teško da mogu izdržati svih 90 minuta. Pandže i Vukorepe i dalje nema, Pajić je bolestan, pa će Rendulić morati kombinirati oko sastava.

Za kraj, zanimljivost. Čak četvorica aktualnih čelnika Šibenika svojedobno su igrali za Osijek! Trener Rendulić bio je suigrač Nenada Bjelice, a dres Osijeka nosili su pomoćni treneri Klaudio Vuković i Anel Karabeg te sportski direktor Ivan Bulat!

U drugoj utakmici subotnjeg programa 16. kola Hrvatski Telekom Prve lige Dinamo na Maksimiru dočekuje Varaždin (Arenasport 3, 17.05 sati).

'Stanje u momčadi je dobro, raspoloženje je super. Imamo priliku završiti sezonu na najbolji mogući način. Trebamo zaboraviti da je nakon te utakmice pauza i odmor, moramo biti fokusirani do maksimalnih granica da tu utakmicu dobijemo, bez obzira na to što smo favoriti. Favorit mora to pokazati na terenu, a mi želimo završiti godinu na najbolji mogući način - pobjedom. Nakon toga okrećemo se blagdanima, koliko će biti moguće uživati ove godine zbog svih ovih neprilika. Treba nam maksimalna koncentracija, moramo biti kao što smo bili u zadnjim utakmicama brzi, agresivni, kompaktni i s puno emocije i strasti. Vjerujem da će momčad to sve pokazati', kazao je u najavi utakmice trener Dinama Zoran Mamić te prokomentirao protivnike:

'Nisu baš u sjajnoj situaciji, u smislu stanja na tablici. Međutim, Varaždin je ekipa koja zna igrati ako im se to dozvoli, mogu biti vrlo neugodni i opasni. Kompaktnost, agresija, čvrstoća i koncentracija su elementi koji su nam potrebni da ih nadigramo.'

  • +8
Rijeka - Dinamo Izvor: Pixsell / Autor: Igor Soban/PIXSELL

Kakvo je stanje s ozlijeđenim igračima, hoće li za današnju utakmicu biti kakvih promjena u sastavu 'modrih'?

'Nakon Rudeša nitko se nije žalio na probleme tako da svi koji su bili na dispoziciji, bit će na raspolaganju i protiv Varaždina', potvrdio je Mamić nagađanja kako će Dinamo posljednju utakmicu jesenskog dijela odigrati u najjačem sastavu.

Sve utakmice UEFA Europske lige i Hrvatski Telekom Prve lige ekskluzivno možete gledati na MAXtv-u (Arenasport). Više informacija OVDJE.

Varaždinci na Maksimir dolaze nakon ispadanja iz Kupa. Varaždin je do 78. minute imao vodstvo protiv Rijeke, koja je u završnici susreta preokrenula rezultat i pobjedom 2:1 izborila plasman u četvrtfinale.

'Svima nam je žao što smo u posljednjim trenucima ispustili pozitivan rezultat i nadu za daljnji plasman u Kupu, međutim, što je tu je i tu utakmicu moramo što prije zaboraviti. Imamo velikih problema s bolesnim i ozlijeđenim igračima i još trebam vidjeti kakvo je stanje u ekipi i s kojima ćemo igračima raspolagati, tek ćemo vidjeti tko će biti spreman za susret s Dinamom. Stolnik ima distorziju zgloba, Milić je lagano bolestan, baš kao i Peco te Memija, Senić osjeća posljedice posljednje dvije utakmica, Tkalčić ima sitnu ozljedu aduktora. Još ne znam kako ćemo se pokrpati za ovu utakmicu, čekat ćemo do posljednjeg trenutka i protiv Dinama pokušati izvući najbolji rezultat kojeg u ovom trenutku možemo napraviti', rekao je trener Varaždina Zoran Kastel i zaključio:

  • +3
Varaždin - Hajduk (15. kolo, HT Prva liga) Izvor: Pixsell / Autor: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

'Ne trebamo se puno zamarati s Dinamom, znamo što su Dinamo. Rijeka, Osijek, Hajduk i Gorica, koje su kvalitetnije od drugih, a u ogledima kod ostalih ekipa sitni detalji odlučuju utakmice. Znamo da je Dinamo najkvalitetnija ekipa u HT Prvoj ligi, imaju veliki roster. Pokušat ćemo skrpati ovo što možemo od ekipe i otići boriti se, poginuti ako treba, dati sve od sebe, a vidjet ćemo hoće li to biti dovoljno za pozitivan rezultat.'

Hrvatska 1. liga

Osijek-Šibenik15:00
Dinamo Zagreb-Varaždin17:05
Utk.Pob.Ner.Izg.Bod.
1.Dinamo Zagreb1393130
2.Osijek1593330
3.Gorica1382326
4.Rijeka1162320
5.Hajduk1352617
6.Slaven Belupo1545617
7.Šibenik1341813
8.Lokomotiva1426612
9.Varaždin1533912
10.Istra 1961122379

Sljedeće utakmice

20.12.Slaven Belupo-Rijeka
20.12.Hajduk-Gorica
23.1.Šibenik-Hajduk
23.1.Varaždin-Rijeka
23.1.Lokomotiva-Osijek