3. pretkolo kvalifikacijA LP-a

Dinamo mora u goste starom znancu, ali i najvećem iznenađenju ovosezonskih kvalifikacija, koji je izbacio škotskog velikana

31.08.2020 u 12:38

Bionic
Reading

Nogometaši Dinama u ponedjeljak su doznali da će im suparnik u trećem pretkolu kvalifikacija za Ligu prvaka biti Ferencvaroš, stari znanac, kojeg su i prošle sezone izbacili u istoj fazi natjecanja

Dinamo će za posljednju rundu kvalifikacija Lige prvaka morati pobijediti mađarski Ferencvaroš, klub duge i bogate tradicije, s kojim se je već susretao.

I to ne tako davno. Bilo je to prošlog ljeta, također u 3. pretkolu kvalifikacija, kada se spremnijim pokazala zagrebačka momčad.

Na Dinamovom stadionu bilo je 1:1, ali uzvrat u Budimpešti prošao je u velikoj dominaciji momčadi koju je tada vodio Nenad Bjelica.

'Modri' su slavili 4:0, uz golove Ademija, Petkovića, Olma i Gojaka.

Međutim, sada su se stvari ipak malo promijenile. Pod br. 1., na klupi Dinama više ne sjedi Bjelica, već je momčad preuzeo Zoran Mamić. Kod Ferencvaroša ostao je isti strateg, Sergej Rebrov.

Dinamo više nema ni Danija Olma, dok se mađarski prvak popunio, vjerojatno i pojačao, s nekoliko igrača. Najskuplja akvizicija im je Myrto Uzuni, donedavni igrač Lokomotive. Također, iz Ukrajine je stigao i Oleksandr Zubkov, ali i mladi napadač Dinama, Roko Baturina.

Sve utakmice Hrvatski Telekom Prve lige i pretkola Lige prvaka i Europske lige možete gledati na MAXtv-u (Arenasport). Ako već niste, sada je pravo vrijeme da odaberete MAXtv, zbog vrhunske slike u HD kvaliteti. Ponudu potražite OVDJE.

Ferencvaroš je od restarta sezone, odigrao 13 utakmica i upisao tek jedan poraz.

Ferencvaroš je u novu europsku sezonu krenuo domaćom pobjedom protiv Djurgardena, dok je u drugom pretkolu upisao pobjedu u Glasgowu protiv Celtica.

Prema tome, želi li Dinamo u play-off, a to sigurno želi, Zoran Mamić morat će biti itekako oprezan. Igrački, Dinamo je puno bolji, što potvrđuje i razlika u cijeni momčadi. Naime, Ferencvaroš na papiru vrijedi 24.05 milijuna eura, dok je Dinamova cijena nešto više od 80 milijuna eura. Takav omjer bio je i kada je u pitanju bio Cluj, no vidjeli smo da je Dinamo imao puno posla u svladavanju Rumunja.

Dvoboj, jer igra se samo jedna utakmica, na rasporedu je 15. ili 16. rujna u Budimpešti.

Ovo će biti peti okršaj Dinama i Ferencvaroša u europskim klupskim natjecanjima. U dosadašnja četiri dvoboja Dinamo je triput pobijedio, a jedan je dvoboj završio bez pobjednika.

Put prvaka

  • Ferencvároš (MAĐ) vs GNK Dinamo (HRV)
  • Qarabağ (AZE) vs Molde (NOR)
  • Omonia (CIP) vs Crvena zvezda (SRB)
  • Midtjylland (DAN) vs Young Boys (ŠVI)
  • Maccabi Tel-Aviv (IZR) vs Dinamo Brest (BLR)

Ligaški put

  • PAOK (GRČ) vs Benfica (POR)
  • Dynamo Kyiv (UKR) vs AZ Alkmaar (NED)
  • Gent (BEL) vs Rapid Beč (AUT)
  • +8
Cluj - Dinamo Izvor: EPA / Autor: SEBASTIAN TATARU