SUPERSPORT HNL - 34. KOLO

Dinamo lakoćom pobijedio Šibenik, Igor Bišćan održao riječ

14.05.2023 u 21:08

Bionic
Reading

U posljednjoj utakmici 34. kola SuperSport Hrvatske nogometne lige Dinamo je pobijedio Šibenik 4:0. Nakon što je riješio pitanje prvaka, trener Bišćan pružio je priliku igračima koji ne igraju puno, ali i nekim novim 'klincima'

Golove za Modre zabili su Bruno Petković (31), Luka Ivanušec (54), Martin Baturina (55) i Petar Bočkaj (69).

Nakon potvrde osvojenog naslova, Dinamov trener Igor Bišćan najavio je da će do kraja prvenstva priliku dati igračima koji nisu igrali puno, ali i onima od kojih se u budućnosti puno očekuje. Pa je tako na golu debitirao Nevisitić, a od prve minute opet je krenuo Topić. Priliku su u nastavku dobili Bočkaj, ali i Gabrijel Rukavina te Moreno Živković.

Premda su Šibenčani dva puta svladali Dinamo na Šubićevcu u posljednja dva mjeseca, izbacivši pritom hrvatskog prvak iz Kupa, Modri su očekivano opravdali status favorita. Bila je to sedma Bišćanova utakmica na klupi Dinama pri čemu četvrta pobjeda uz tri remija, a zanimljiv je i podatak kako hrvatski prvak u posljednjih šest utakmica nije primio niti jedan gol.

>> MAXSport – najbolje od hrvatskog nogometa! Više informacija OVDJE.

S druge strane gosti su upisali treći poraz u nizu, te šesti u zadnjih sedam utakmica dodatno otežavši svoju poziciju. Srećom, po Šibenčane u ovom kolu je izgubila i Gorica, pa je njihov zaostatak ostao dva boda.

Prvu priliku imali su gosti u 16. minuti. Amer Hiroš je pucao sa 14 metara, no njegov udarca je blokirao Robert Ljubičić. Dinamo u prvih pola sata nije pokazao previše, no iz prve prave prilike je poveo.

Josip Mišić je u 31. minuti sjajnom loptom pronašao Petkovića, koji je glavom prebacio istrčalog Lovru Rogića. Bio je to njegov deseti pogodak ove sezone u SuperSport HNL-u.

Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel/MAX Sport

Do kraja poluvremen više nije bilo golova, no Dinamo je u prvih 10 minuta nastavka razriješio pitanje pobjednika. U 54. minuti je Luka Ivanušec s ruba kaznenog udarca pogodio za 2:0.

Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel/MAX Sport

>> Sve videosažetke SuperSport Hrvatske nogometne lige pogledajte OVDJE.

Samo minutu kasnije bilo je 3:0. Dinamo je 'ukrao' loptu na sredini terena i jurnuo u kontru. Ljubičić je sjajno povukao uposlivši Baturinu koji je bio siguran.

Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel/MAX Sport

Golijada se nastavila u 69. minuti kada je Bočkaj, tek što je ušao u igru, postigao četvrti gol Dinama. Baturina je dodavanjem preko zadnje linije uposlio Bočkaja koji je mirno pogodio suprotni kut.

Vrlo blizu golu bio je i Moharrami u 86. minuti, no uzdrmao je gredu.

Izvor: Pixsell / Autor: Croatel/MAX Sport
  • +27
Dinamo - Šibenik (34. kolo SuperSport HNL-a) Izvor: Pixsell / Autor: Goran Mehkek

Više doznajte OVDJE.