vratilo se 'prokletstvo'

Dinamo je trebao imati četiri boda više: 'Modri' imali sve, a onda se uključila 'kletva' i još jednom sve izbrisala

26.11.2019 u 23:01

Bionic
Reading

Dinamo je u tri utakmice u Ligi prvaka čak četiri puta pogađao okvir vrata. Da su ti udarci završili u golu, Dinamo bi imao četiri boda više i ne bi gubio na poluvremenu u Milanu

Nenad Bjelica je nedavno rekao kako ne vjeruje u prokletstvo Dinama, ali kako drugačije objasniti ovo što se 'modrima' događa u Europi? Modri su u petom kolu Lige prvaka imali veliku šansu za novo europsko proljeće.

S pet bodova, jednako koliko ih je imao i Šahtar, Dinamo se borio za nastavak natjecanja u Ligi prvaka ili Europskoj ligi. Bod protiv Atalante donio bi definitivno novo europsko proljeće, a pobjeda, uz poraz Šahtara od Manchester Cityja, bi Dinamo doveo na korak do nastavka natjecanja u Ligi prvaka.

Ipak, Dinamo je izgubio od Atalante s 2:0, a Šahtar remizirao s Cityjem 1:1. Ako to već nije dovoljan dokaz da postoji prokletstvo, dovoljno je pogledati još jedan nevjerojatan podatak. Dinamo je čak četiri puta u tri utakmice u Ligi prvaka pogodio okvir gola. Da su Olmo, Oršić i Leovac imali samo malo sreće, Dinamo bi uoči Atalante imao četiri boda više, dakle devet, a na poluvremenu u Milanu bi na semaforu stajalo 1:1, a ne 1:0.

Mislav Oršić i Dani Olmo su okvir gola pogađali u Harkivu gdje je na kraju Dinamo remizirao sa Šahtarom 1:1. Marin Leovac nastavio je niz u novom remiju protiv istog protivnika kada je u Zagrebu pogodio okvir kod rezultata 1:1. Na kraju je završilo 3:3. Krug je zatvorio Oršić u Milanu kada je sjajno gađao izvan šesnaesterca i ponovno je lopta odsjela na okviru gola.

  • +13
Atalanta - Dinamo, 5. kolo Lige prvaka Izvor: Pixsell / Autor: Slavko Midzor/PIXSELL

Umjesto devet bodova, 1:1 na poluvremenu u Milanu i novog europskog proljeća, Dinamo ima pet bodova i jako male šanse za nastavak natjecanja u Europi ove sezone. 'Prokletstvo' ili splet nesretnih okolnosti? Još jedan u nizu...

Skupina C
AtalantaDinamo Zagreb2:0
Manchester CityŠahtjor Donetsk1:1
Utk.Pob.Ner.Izg.Bod.
1.Manchester City532011
2.Šahtjor Donetsk51316
3.Dinamo Zagreb51225
4.Atalanta51134
Sljedeće utakmice
11.12.Šahtjor DonetskAtalanta
11.12.Dinamo ZagrebManchester City