PROSVJED ZA MAKSIMIR

Dinamo između derbija u Hercegovini

16.04.2009 u 18:02

Bionic
Reading

Do dvaju derbija na Poljudu Hajduka i Dinama ostalo je mjesec i pol dana, ali tenzije se već sada nepotrebno dižu. Došlo je do toga da će 'modri' utakmicu u Splitu dočekati u Hercegovini

Kad je Dinamo doznao da će se uzvratni susret finala kupa igrati u Splitu, sportski direktor hrvatskog prvaka Zoran Mamić najavio je mogućnost da plavi između 28. i 31. svibnja ostanu u Splitu i da se tamo pripremaju i za posljednje prvenstveno kolo.

No nakon izjave direktora Splićana Fredija Fiorentinija, da momčad Dinama u Splitu neće mirno spavati, u Maksimiru su to shvatili kao prijetnju.

'Baš smo htjeli pitati 'bijele' možemo li spavati u njihovim prostorijama na Poljudu, to bi nam bilo idealno za pripreme za zadnju utakmicu. No odgovor iz Hajduka dobili smo prije nego što smo i poslali upit. Kad ne možemo biti u Splitu, idemo u našu plavu Hercegovinu', rekao je član uprave Siniša Jagodić.

Dinamovo će odredište nakon uzvratne utakmice finala kupa 28. svibnja pa sve do posljednjeg kola prvenstva i 31. svibnja biti Međugorje. Maksimirska momčad tamo odlazi svake godine na zimske pripreme te će Vila Regina opet biti baza.

Inače, u petak u 11 sati, kod Meštrovićeva 'Diskobola', na popularnom 'Pimpek placu', održat će se prosvjed protiv eventualne selidbe nogometnog stadiona na Kajzericu, pod sloganom 'Ne damo Maksimir'. Formiran je odbor Za Maksimir, čiji su članovi poznate osobe zagrebačkog sportskog i estradnog života.