SVE JE JASNO

Dinamo izgubio utakmicu protiv Lyona i prije početka Lige prvaka!

15.09.2016 u 09:22

  • +12

Liga prvaka, 1. kolo: Lyon - Dinamo

Izvor: Pixsell / Autor: Jean Paul Thomas/PIXSELL

Bionic
Reading

Uvjerljiv poraz 'modrih' na otvaranju Lige prvaka protiv oslabljenog Lyona potvrdio da je Dinamo zbog rasprodaje najboljih igrača tijekom ljeta te nedostatka ambicije uprave koja nije potražila adekvatne zamjene neće igrati važnu ulogu u elitnom klupskom nogometnom natjecanju...

Dinamo definitivno neće biti hit Lige prvaka ove sezone. Nakon što su prošlo izdanje otvorili senzacionalnom pobjedom protiv Arsenala, 'modri' nogometaši ovaj su put uvjerljivo izgubili od Lyona te tako potvrdili bolnu činjenicu da ova momčad nema snagu niti kvalitetu boriti se protiv najboljih europskih klubova.

Lyon je u srijedu možda igrao bez svojih najboljih igrača Lacazettea i Fekira, ali ništa to nije pomoglo Dinamu, jer su i oni rezervni bili brži, spremniji i taktički potkovaniji pa pobjeda domaćih ni u jednom trenutku nije došla u pitanje.

Nažalost, Dinamo je tu utakmicu izgubio i prije početka grupne faze Lige prvaka. Ekipa koja je prošle sezone bila blizu osiguranju europskog proljeća u teškoj skupini s Arsenalom, Bayernom i Olympiacosom ostala je bez svojih ključnih elemenata i tako se ne može u najjačem natjecanju današnjice. Neambicioznost uprave koja je prodala najveće talente Roga i Pjacu bez da je osnažila momčad zarađenim novcem učinila je svoje.

Dinamo je ovog ljeta zaradio više od 30 milijuna eura od svojih transfera i potvrdio svoj ugled na tržištu nogometaša, ali u sportskom smislu to ne znači ništa. Klub je mogao barem trećinu uložiti u pojačanja ili pokušati višim plaćama privući iskusne igrače koji bi došli bez odštete, no odlučeno je da se popune proračunske rupe i ne dovede nikog.

Mnogi će reći da je to bila racionalna odluka jer Dinamo nije ni s Modrićem, Ćorlukom i Eduardom u momčadi mogao napraviti iskorak u Europi, ali nedostatak ambicije nikad nije dobar u sportu, jer momčad se slaže da bi pobjeđivala protivnike, a ne da bi bila izlog za prodaju sljedećeg ljeta. Zbog toga će Dinamo i ove sezone biti momčad sa slabim rezultatima u Ligi prvaka, a navijači će još malo morati pričekati famozno 'prezimljavanje' u Europi koje se zadnji put dogodilo 1970. godine...